24.1.2019 10:34

Π. Γατανάς: Ο νεαρός Χιώτης μουσικός που τραγουδά για την Ελλάδα… από την Αμερική

Ο Παντελής Γατανάς, κατάγεται από τα Φυτά και αν κάτι τον χαρακτηρίζει, εκτός από την μπάσα και καθαρή φωνή του,  αυτό είναι σίγουρα η αγάπη του για το χωριό του, το νησί του και τη χώρα του. Τα τελευταία 4 χρόνια ο Παντελής ζει στην Αμερική, καθώς η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, ανάγκασε τον ίδιο και την οικογένεια του να μεταναστεύσουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Το «φευγιό» από την πατρίδα, όσο καλύτερο και αν γίνεται με την πάροδο του χρόνου το μέλλον, είναι πάντοτε πικρό και για τις καλλιτεχνικές ψυχές αποτελεί έμπνευση. Έτσι, ο νεαρός Χιώτης, έγραψε και σύνθεσε τη μουσική του τραγουδιού «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», συνοδεύοντας το με τα παρακάτω λόγια:

Τα τελευταία 4 χρόνια είμαι μετανάστης στην Αμερική και έγραψα αυτό το κομματι που αναφέρεται σε 3 λέξεις που έχουν παρεξηγηθεί και ταυτιστεί με λάθος μηνύματα !! Πατρις θρησκεία οικογένεια .. Για εμένα πατρίδα είναι εκεί που τελειώνουν τα σύνορα της ψυχής και όχι των κρατών , θρησκεία είναι η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει και να εμπιστεύεται  και οικογένεια η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους  χωρίς διακρίσεις ! Αυτό το κομμάτι δεν έχει καμία πολιτική βάση ή «ακραία» χροιά , είναι γραμμένο για την αγάπη και για την Ελλάδα!  Μια παράκληση μόνο θέλω να κάνω , ζήτω από τους Έλληνες όλου του κόσμου να είναι αγαπημένοι και ενωμένοι ,  γιατί μόνο με αγάπη και αλληλοσεβασμό θα πάμε μπροστά και θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα μας.

Info

Στο βίντεο ο Παντελής Γατανάς τραγουδά και ο Δημήτρης Τσιβγούλης τον συνοδεύει με το βιολί του.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ