27.3.2017 13:39

Ο Αυτισμός δεν κάνει «διακρίσεις».

Δράσεις  ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε Αθήνα-Χίο-Μυτιλήνη σχετικά με τον αυτισμό διοργανώνει το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου με αφορμή την Παγκόσμια μέρα για τον αυτισμό.Ο Αυτισμός, μαζί με το σύνδρομο Άσπεργκερ και την Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή ανήκουν στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.). Τα άτομα με ΔΑΦ παρουσιάζουν διαφορετικού βαθμού δυσκολίες στην επικοινωνία , την κοινωνική συνδιαλλαγή και τη συμπεριφορά.Σύμφωνα με τις τελευταίες Διεθνείς έρευνες το ποσοστό των ατόμων που διαγιγνώσκονται με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος είναι 1%, με αναλογία 4 έως 5 φορές πιο συχνά να εμφανίζεται σε αγόρια παρά στα κορίτσια. Πρόκειται για μία συχνά εμφανιζόμενη διαταραχή, οι πολυποίκιλες επιπτώσεις της οποίας αφορούν όχι μόνο το ίδιο το άτομο αλλά και την οικογένεια αυτο

Μην κλείνεις τα μάτια! Ενημερώσου!

 

Στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου μέσα από τις εξειδικευμένες δομές για άτομα με Δ.Α.Φ. καθημερινά αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που βιώνει μία οικογένεια που έχει μέλος με αυτισμό. Ένας σημαντικός στόχος που έχουμε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειά μας είναι η εκπαίδευση της κοινωνίας για την καταπολέμηση του στίγματος μέσα από δραστηριότητες με ψυχαγωγικό χαρακτήρα που εντάσσονται στην κοινότητα.

 Στο πλαίσιο αυτό και καθ΄όλη τη διάρκεια του Απριλίου, υλοποιούνται στοχευμένα προγράμματα ενημέρωσης, προώθηση έντυπου και ηλεκτρονικού πληροφοριακού υλικού, διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων, ανοιχτές στο ευρύ κοινό και δράσεις δημοσιότητας.

EKΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρασκευή 31/3/2017

4ο Τουρνουά Bowling Ατόμων με Αυτισμό – RoyalBowling - Περιστέρι Αττικής

Τα παιδιά με αυτισμό κάνουν «strike» και βγαίνουν νικητές της ζωής!Με τη συμμετοχή 13 φορέων της Αττικής που υποστηρίζουν άτομα με αυτισμό και άλλα σύνδρομα

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα,gazzetta.gr 

Σάββατο 1/4/2017

Πασχαλινό Bazaar-Πεζόδρομος Περιστερίου (έξω από τα Public)

Αγορές για καλό σκοπό με χειροποίητα είδη από το Κέντρο Ημέρας εφήβων/νεαρών ενηλίκων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» και το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης για άτομα με Δ.Α.Φ  «Ηλίανθος».

Σάββατο & Κυριακή 29&30/4/2017

«Μαραθώνιος» ΤattooIronTattooStudio, Mυτιλήνη

«Χτυπάμε» το στίγμα και τις διακρίσεις κάνοντας tattoo! Φιλανθρωπική δράση. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Κέντρο Παιδιού και Εφήβου”.

 

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Αυτισμός και ενήλικη ζωή

Άρθρο της κοινωνικής λειτουργού του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Ελένης Πίπα

 

Η μαγειρική…στην υπηρεσία του Αυτισμού!

Το παράδειγμα του ταλαντούχου Χρήστου μας.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Autismap.gr

H μοναδική ιστοσελίδα (www.autismap.gr), στην οποία παρουσιάζονται πανελλαδικά, με τη χρήση διαδραστικού χάρτη, οι υπάρχουσες δομές/υπηρεσίες που εξυπηρετούν άτομα στο φάσμα του αυτισμού ανά είδος δομής και γεωγραφική κατανομή), καθώς και η υπάρχουσα νομοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες: Νατάσα Σπαντιδάκη, Τηλ. 2105771502, κιν.6942423140, Email: nspantidaki@kpechios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ