23.7.2019 13:19

Ο Αιγνουσιώτης Δ. Χατζής κάνει περήφανο ένα ολόκληρο νησί από το βήμα του Economist

Στις προσδοκίες της νέας γενιάς και στις ευκαιρίες που μπορεί να της προσφέρει η χώρα αναφέρθηκε από το βήμα του Economist ο φοιτητής στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου, Δημήτρης Χατζής, ο οποίος εστίασε την παρουσίασή του στη λεγόμενη «χαμένη γενιά», τους νέους που εγκατέλειψαν τη χώρα την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Ο ίδιος μίλησε για την εμπειρία του να δημιουργήσει δύο 3D εκτυπωτές μόνος, στο σπίτι του στην Καβάλα, με μόνη βοήθεια το διαδίκτυο και χωρίς άλλη υποστήριξη. Ανέφερε δε ως ενδεικτικό το γεγονός ότι κατά την παρουσίαση του έργου του σε διεθνή έκθεση έπαιρνε απουσία, αφού δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο που να δικαιολογεί αποχή από τα μαθήματα για τον συγκεκριμένο λόγο. 
Η εκπαίδευση στην Ελλάδα, όπως υπογράμμισε, έχει την μεγαλύτερη ευθύνη και τόνισε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει ριζικά ώστε οι νέοι από πολύ μικρή ηλικία να αποκτούν εμπειρίες. «Πρέπει να περάσουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με ίσες ευκαιρίες σε όλους. Η μεμονωμένη και αποσπασματική γνώση καταστρέφει τη σφαιρική αντίληψη και η εκπαίδευση εκφυλίζεται σε διαδικασίες και εξετάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Χατζής.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ