10.1.2018 20:54

Μια χαρά και δυο προβλήματα στην πίτα του ΠΣΑΜΕΑ

Τη δημιουργία του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία,  χωρητικότητας 25 ατόμων, και τη στέγαση του σε ένα τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος του Οίκου Αγάπης στο Νεχώρι, ανακοίνωσε στα μέλη του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ η πρόεδρος του Σοφία Μιχάλα, κατά τη διάρκεια της γιορτής της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Το καλό νέο

Το έργο εντάχθηκε  στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 960.000 ευρώ. Οι εγκαταστάσεις θα ανακαινισθούν και θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις ανάγκες των δικαιούχων μελών.

Η διοίκηση του Συλλόγου είχε ξεκινήσει από το 2013 την προσπάθεια της δημιουργίας αυτής της πολύτιμης μονάδας.

Τα άσχημα νέα

Μεταξύ των ανακοινώσεων, όμως, κυριάρχησαν και δύο άσχημα νέα. Όπως τόνισε η Σ. Μιχάλα το 2018 θα φέρει νέα μέτρα και μειώσεις στα επιδόματα τους, γι’ αυτό τους υπενθύμισε ότι πρέπει να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Παγχιακού Συλλόγου και αυτό κάποια στιγμή είναι σίγουρη ότι θα αποδώσει.

Τέλος η δωρεάν στάθμευση

Δυσμενή ανατροπή υπάρχει και στη διαδικασία της παραχώρησης δωρεάν χώρων στάθμευσης, αφού το Υπουργείο Μεταφορών κατάργησε το μέτρο και υποχρεώνει πλέον τα ΑμεΑ να σταθμεύουν με αγορά κάρτας στάθμευσης, όπως όλοι οι άλλοι.

Εδώ όμως η Σ. Μιχάλα δηλώνει ξεκάθαρα ότι τα ίδια τα μέλη «έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους», αφού δάνειζαν τις κάρτες τους σε συγγενείς και φίλους, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το Υπουργείο να καταργήσει το μέτρο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ