6.7.2017 14:54

Μετατρέψτε τη βεράντα σας σε καλοκαιρινή όαση

Η διαμόρφωση του  μπαλκονιού συνήθως είναι  το τελευταίο μέρος που ολοκληρώνεται σε ένα σπίτι. Συχνά παραβλέπεται αλλά η αλήθεια είναι ότι το μπαλκόνι είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος και ένα μεγάλο πλεονέκτημα για ένα διαμέρισμα. Ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και τη διάταξη, υπάρχουν διάφορες στρατηγικές σχεδιασμού που μπορείτε να υιοθετήσετε.

Αξιοποιείστε όσο περισσότερο γίνεται τα τετραγωνικά που διαθέτετε και με έξυπνες λύσεις, όπως πτυσσόμενα έπιπλα, ταμπουρέ αντί για coffeetable,  βοηθητικά τραπέζια και σκαμπό, εξασφαλίστε όσο περισσότερα καθίσματα για απόλυτη λειτουργία και άνεση.

Δώστε χαρακτήρα και cozy αίσθηση, εμπλουτίζοντας το με μαξιλάρια, ριχτάρια, διακοσμητικά αντικείμενα και χαλιά εξωτερικού χώρου, επιλέξτε κουρτίνες αντί για τέντες ή ρολλερς.

 Ενισχύστε τη ρομαντική διάθεση με σωστό φωτισμό, όπως φωτιστικά με ρυθμιζόμενη ένταση φωτός, κεριά και φαναράκια ή σειρές από λαμπάκια.

Αναπόσπαστο κομμάτι σε ένα μπαλκόνι είναι τα φυτά. Πρασινάδες και πολύχρωμα λουλούδια, μέσα σε επιδαπέδιες, κρεμαστές και επιτραπέζιες γλάστρες, θα ολοκληρώσουν και θα δώσουν αέρα δροσιάς στο χώρο σας κάνοντας τον να μοιάζει σαν μια μικρή όαση.

 

Γράφει ο Σ. Συρβίτη, διακοσμήτρια

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ