14.9.2017 15:14

Κομψές κυρίες στους δρόμους της Χίου

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 46Ο ΡΑΛΙ ΑΝΤΙΚΑ «THE LAND OF HOMER» ΤΗΣ FILPA

Γέμισε κούκλες από το πρωί σήμερα η Χίος!  Τα 80 αυτοκίνητα και μηχανές αντίκες που συμμετέχουν στο 46ο ράλι Αντίκα «The land of Homer» της FILPA από σήμερα έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, έκαναν πρωινή πασαρέλα στην πλατεία Βουνακίου. Στη συνέχεια πήραν την καρό σημαία της εκκίνησης του ράλι και κατευθύνθηκαν για Καρδάμυλα μέσω Πιτυούς, από το Αίπος. Το απόγευμα θα κάνουν μια στάση στη Λαγκάδα και η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με επιστροφή στην πλατεία Βουνακίου.

Χαρακτηριστικό του όρου «αντίκα» είναι και ο χρόνος πρώτης άφιξης που δίνουν για τα σημεία χρονομέτρησης. Για τον Άγ. Μακάριο στην αρχή των στροφών του Αίπους έχουν δώσει χρόνο τη μισή ώρα.

Αύριο η διαδρομή περιλαμβάνει τη Νέα Μονή, τα Αυγώνυμα και τα Λημνιά της Βολισσού, με επιστροφή στην πλατεία το βράδυ.

Το ράλι ολοκληρώνεται το Σαββάτο με τη διαδρομή των Μαστιχοχωρίων. Μουσείο Μαστίχας, Πυργί, Μεστά με επιστροφή .

Το βράδυ του Σαββάτου η επιτροπή της FILPA θα ανακηρύξει τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες και στο σύνολο, με τελετή στην πλατεία Βουνακίου.

Κανόνες

Χαρακτηριστικό του όρου «αντίκα» είναι και ο χρόνος πρώτης άφιξης που δίνουν για τα σημεία χρονομέτρησης. Για τον Άγ. Μακάριο στην αρχή των στροφών του Αίπους έχουν δώσει χρόνο τη μισή ώρα.

Χαρακτηριστικό και κανόνας της διοργάνωσης, είναι ότι το πρόγραμμα των διαδρομών ανακοινώνεται στους οδηγούς λίγο πριν πάρουν την καρό σημαία της εκκίνησης, γιατί η διαδρομή πρέπει να είναι άγνωστη για να μην έχουν προετοιμαστεί, να μην την έχουν διανύσει νωρίτερα.

Automobile

Οι αξιόλογες αντίκες είναι πολλές, με παλιότερη μια Automobile του 1930. Τα περισσότερα πληρώματα είναι Ελληνικά, τρία από την Κύπρο, αρκετά από τις Η.Π.Α, λίγα από την Ευρώπη και δύο από το Λίβανο 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ