9.6.2017 15:49

Η ανακύκλωση ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ δημιούργησε η ποσοτική και ποιοτική συμμέτοχη των σχολείων στο διαγωνισμό «Γλυπτική και Ανακύκλωση»

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου με το έργο «Δέντρο πλανήτης» κατέκτησε το πρώτο βραβείο δημοτικών σχολείων στο διαγωνισμό έκθεσης με τίτλο «Γλυπτική και Ανακύκλωση» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κλειδού. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από  το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/βμιας Εκπαίδευσης με υπεύθυνη την Ανατολή Βροχαρίδου, σε συνεργασία με την υπηρεσία. Καθαριότητας. Και Ανακυκλωσης. Του Δ. Χίου, το Κ. Π. Ε. Ομηρούπολης, και το Ίδρυμα «Θάλασσα».

Δεύτερο αναδείχθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου  με το έργο «Καρέτα Καρέτα» και τρίτο το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου με το έργο «Χιοnet».

Πρώτο νηπιαγωγείο αναδείχθηκε αυτό του Κάμπου με το έργο «Μαγκανοπήγαδο», δεύτερο  το 6ο νηπιαγωγείο Χίου με το γλυπτό «Μαστίχα, ένας Θησαυρός»και τρίτο το 10ο νηπιαγωγείο με το έργο «Ήρθε η ώρα της Ανακύκλωσης».

Στη διαδικασία συμμετείχαν 15 δημοτικά και νηπιαγωγεία με  23 έργα, αφού ορισμένα δημοτικά κατάθεσαν περισσότερα από ένα γλυπτό.

Όπως τόνισαν η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Βροχαρίδου και ο Διευθυντής του ΚΠΕ Ομηρούπολης, Στ. Σπυράκης, την τελευταία πενταετία οργανώνουν διαρκώς δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Πρώτη εκδήλωση ήταν τα «Σκουπιδοθαύματα» με κατασκευές αλλά όχι γλυπτά, πέρσι η κωδική ονομασία ήταν «Ανακυκλωμένα Χριστούγεννα» και φέτος «Γλυπτική και ανακύκλωση».

Οι δυο τους δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ποσότητα και την ποιότητα των συμμετοχών και των έργωνκαι τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις με στόχο να δημιουργήσουμε πολίτες ευαίσθητους στα θέματα περιβάλλοντος.

«Σπέρνουμε με την ελπίδα ότι θα φυτρώσει και θα θερίσουμε», τόνισε η Αν. Βροχαρίδου.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γ. Μπελέγρης διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα κάνει το καλύτερο δυνατόν στον τομέα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Ο διευθυντής του Κ.Π.Ε., Στ. Σπυράκης, πρόσθεσε ότι η εκδήλωση θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων ως σημείο αναφοράς για δράσεις που μπορούν να προωθήσουν όλοι μαζί για σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα, πάντα με πρωταγωνιστές τους μαθητές, τους αυριανούς πολίτες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές επαίνων σε όλες τις μονάδες που συμμετείχαν, παράσταση Καραγκιόζη με θέμα την ανακύκλωση, δραματοποίηση κειμένου και εικόνων με το ίδιο θέμα από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αγ. Γεωργίου Φρουρίου και βιωματικό εργαστήριο κομποστοποίησης των απορριμμάτων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ