8.11.2018 12:56

Επίτιμη δημότης Χίου η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Επίτιμη δημότης Χίου θα ανακηρυχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς Σοφία Στάϊκου λόγω της τεράστιας συμβολής της στη δημιουργλια και λειτουργία του Μουσείου Μαστίχας στο νησί.

Η Σοφία Στάϊκου θα βρεθεί στο νησί μας για τον εορτασμό των Ελευθερίων και αμέσως μετά την παρέλαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα της απονεμηθεί ο τίτλος της επίτιμης δημότισσας.

 Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το πάθος και την αποτελεσματικότητά της, όχι μόνο συνέβαλε τα μέγιστα στην άρτια ολοκλήρωση του Μουσείου μέσα στα χρονοδιαγράμματα και τις προδιαγραφές, αλλά με την ενθάρρυνση και την υποστήριξή της κατά τη λειτουργία του Μουσείου έχει ωθήσει τη δραστηριότητα του Μουσείου Μαστίχας σε πολύ υψηλό επίπεδο, φτάνοντας να είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα από τα Μουσεία τουδικτύου του ΠΙΟΠ κατά το 2017.

Πρέπει να τονιστεί, ότι η κυρία Στάϊκου ως Πρόεδρος, έχει καλλιεργήσει και τονώσει τις σχέσεις του ΠΙΟΠ με τις τοπικές κοινωνίες και

τους συλλογικούς της φορείς. Η  συνεργασία του ΠΙΟΠ όχι μόνο με τον Δήμο της Χίου, αλλά και με την ΕΜΧ, η οποία ήταν και ο επισπεύδων της λειτουργίας του Μουσείου, είναι υποδειγματική, εξασφαλίζοντας την μεγιστοποίηση του πολιτιστικού οφέλους του τόπου, αλλά και επεκτεινόμενη πέραν των στενών ορίων της λειτουργίας του Μουσείου. Η μεγάλη σύνδεση του Μουσείου και των δραστηριοτήτων του με τους Μαστιχοπαραγωγούς, τους Χιώτες επαγγελματίες, τον επιστημονικό κόσμο, έχει αποτελέσει ένα υπόδειγμα πολυδιάστατης, ωφέλιμης για τον τόπο λειτουργίας.

Στο πρόσωπο της κυρίας Σοφίας Στάϊκου ο Δήμος Χίου τιμάει όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε με το συντονισμό και τη φροντίδα της από το ΠΙΟΠ, τιμάει  την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτύξει το Ίδρυμα με τους τοπικούς φορείς, αλλά, το κυριότερο, τιμάει τον προσωπικό δυναμισμό, την αφιέρωση και την αγάπη για το Μουσείο και τη Χίο, τα οποία η κυρία Στάϊκου έχει δείξει για πολλά χρόνια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ