27.9.2018 14:12

«Η πολυπολιτισμική κοινωνία της Χίου μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα» από τους μαθητές του ΓΕΛ Καλλιμασιάς

Εργασία με θέμα «Η  πολυπολιτισμική κοινωνία της Χίου μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα» εκπόνησαν δέκα μαθητές της Α΄ τάξης   του Λυκείου Καλλιμασιάς στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων .

  Τα παιδιά με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών (Μελαχροινούδη Ευαγγελίας - ΠΕ01 και Δρίτσα Αγγελικής - ΠΕ02) και με αφορμή το κύμα προσφύγων και μεταναστών που έφτασε στο νησί μας όλα αυτά τα χρόνια, αποφάσισαν να καταγράψουν τις κοινότητες-μειονότητες που ζουν στη Χίο και τις σχέσεις των πληθυσμών.

Έτσι επισκέφθηκαν το Βυζαντινό μουσείο – Μετζιτιέ τζαμί  και  το Οσμανιέ τζαμί, το Κάστρο της Χίου, τη Βιβλιοθήκη του Κοραή και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

  Τα αποτελέσματα της εργασίας παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδας στην Αθήνα, στις 13 Μαΐου, με θέμα: «Γνωρίζοντας και διδάσκοντας τον Ιουδαϊσμό μέσα από τη συνύπαρξη Χριστιανών και Εβραίων στην Ελλάδα».

   Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους  στη  Δ/ντρια και το προσωπικό των  ΓΑΚ  Χίου για τη φιλοξενία τους, στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου και στο προσωπικό για τις πλούσιες πηγές που τους  παραχώρησαν και τον κ. Μελαχροινούδη Δημήτρη για τις πληροφορίες που τους έδωσε.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ