26.6.2019 15:41

Διήμερο κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού στο Ομήρειο από τη σχολή της Λίας Δημητροπούλου

Με αδιάλειπτη πορεία 33 ετών στη βάση του οράματος για την εκμάθηση του χορού στη νέα γενιά, μία ακόμα παράσταση από τη Σχολή Χορού της Λίας Δημητροπούλου γίνεται πραγματικότητα στις 29 και 30 Ιουνίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στις 19.00.

Φέτος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία το διήμερο αυτό να παρακολουθήσει μία ξεχωριστή παράσταση με τίτλο “When dreams come true” η οποία είναι δομημένη σε δυο μέρη.

Ειδικότερα:

Το Σάββατο 29 Ιουνίου:

Ά Μέρος: 

Το πρώτο μέρος της παράστασης περιλαμβάνει την περίφημη “Etude” δηλαδή την επί σκηνής κινησιολογική χαρτογράφηση ενός μαθήματος κλασικού μπαλέτου από την πιο απλή μορφή, κλιμακωτά μέχρι την πολυπλοκότερη.

Β´ Μέρος:

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης το μπαλέτο διαδέχονται οι δυναμικές και γεμάτες ένταση κινήσεις του σύγχρονου χορού, καθώς και οι εντυπωσιακές ακροβασίες του aerial dance, από κοινού με τις ρυθμικές - μελωδικές φιγούρες της Jazz και του Latin.

Κυριακή 30 Ιουνίου:

Α’ Μέρος:

Θα παρουσιαστούν οriginal αποσπάσματα χορογραφιών βασισμένα στις πρωτότυπες χορογραφίες των μεγάλων έργων του κλασικού μπαλέτου: “La Bayadere”, “Ωραία Κοιμωμένη”, “Le Corsaire”.

Β’ Μέρος:

Το Β’ μέρος είναι κοινό και τις δύο ημέρες όπως παρουσιάστηκε παραπάνω.


 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ