1.11.2019 15:40

ΒΙΝΤΕΟ – «Καμία ενοχή για το θαύμα του μητρικού θηλασμού»

Την Κυριακή η πανελλήνια δράση δημόσιου μητρικού θηλασμού

Εκδήλωση- γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, παράλληλα με δράσεις ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού, διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά στο νησί μας το πρωί της Κυριακής. Στόχος της δράσης σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η ενημέρωση καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον μητρικό θηλασμό.

Βάσσα Φράσκου, Ειρήνη Σεντούκου, Κέλλυ Μαρή και Ειρήνη Μαλαχιά, χαρακτήρισαν τον μητρικό θηλασμό ως θαύμα της φύσης, προσθέτοντας ότι το μητρικό γάλα είναι ότι πιο φυσικό και υγιές μπορεί να προσφέρει μία μητέρα στο παιδί της.


Δράσεις υποστήριξης και από τον Δήμο Χίου

Στο πλαίσιο οργάνωσης ενημερωτικής εκδήλωσης, για τον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού θηλασμού και τον 10ο Πανελλήνιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό,σε συνεργασία με την «Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χίου», ο Δήμος και το Κέντρο  Κοινότητας Δήμου Χίου που ανήκει στην Διεύθυνση Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, στα πλαίσια των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προαγωγής της Υγείας είναι πάντα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν την Κοινωνία και την Υγεία. Για τον λόγο αυτό  επιθυμούν να ενημερώσουν ότι στην δράση θα υπάρχει συμμετοχή μαιών από τον ΕΦΚΑ Χίου και το Γενικό "Σκυλίτσειο" Νοσοκομείο Χίου, με εξειδίκευση στον μητρικό θηλασμό και πολυετή εμπειρία.

Η έναρξη της επικουρικής δράσης θα πραγματοποιηθεί από υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας, οι οποίοι θα επισημάνουν τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και τα οφέλη για την μητέρα και το βρέφος και ακολούθως θα μιλήσουν οι κυρίες:

* Ψαρρά Αγγελική, μαία ΕΦΚΑ Χίου

* Σιάρμπα Βαρβάρα, προϊσταμένη μαία Γενικού Νοσοκομείου Χίου

* ΖαμπάτηΧρυσοβαλάντω, μαία Γενικού Νοσοκομείου Χίου

 

Η δράση θα έχει ενημερωτικό-συμβουλευτικό χαρακτήρα και για την ενίσχυση του μηνύματος της αξίας του μητρικού θηλασμού θα πραγματοποιηθεί προβολή ενημερωτικού βίντεο από τις μαίες του Νοσοκομείου Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ