14.6.2018 12:20

ΒΙΝΤΕΟ | Ένα Ομήρειο γεμάτο με εθελοντές… ζωής

Πλήθος κόσμου στην ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Γεμάτο από εθελοντές κάθε ηλικίας που αφιέρωσαν ένα τέταρτο από τη ζωή τους προκειμένου να ενισχύσουν τα αποθέματα αίματος του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου της Χίου ήταν το πρωί της Πέμπτης το Ομήρειο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Ο στόχος της Χίου

Μιλώντας στην κάμερα του «π» η υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ι. Χαλλιορή εστίασε στην ανάγκη στήριξης της εθελοντικής αιμοδοσίας υπογραμμίζοντας ότι χωρίς αυτή δεν μπορούν να ανταποκριθούν σημαντικοί τομείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας όπως τα χειρουργεία, οι χημειοθεραπείες και άλλα.

«Είναι μία παγκόσμια γιορτή σήμερα για να τιμήσουμε τον εθελοντή αιμοδότη αλλά και να εξασφαλιστεί αίμα για την ανθρωπότητα όταν θα υπάρξει ανάγκη. Με το να δίνουμε συχνά αίμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας μας και να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των τραυματιών, των χειρουργείων, των μεταμοσχεύσεων, των χημειοθεραπειών. Όλα αυτά είναι απόλυτα εξαρτημένα από τις μεταγγίσεις, οι οποίες είναι ασφαλείς και δίκαιες μόνο όταν είναι εθελοντικές και μη αμειβόμενες», ανέφερε και προσέθεσε: «Σε τοπικό επίπεδο προσπαθούμε να φθάσουμε στο 100% της εθελοντικής αιμοδοσίας, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα αίματα που θα έχουμε στα εφόδιά μας θα είναι πάντα προγραμματισμένα στη θέση τους και θα χρειάζεται να ζητάμε από ασθενή να φέρνει το αίμα».

Είναι καθήκον όλων μας

Τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία στήριξε και ο Δήμος Χίου, με τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού αλλά και υπαλλήλους να σπεύδουν να δώσουν αίμα.

«Είναι εθνικό καθήκον για όλους μας η εθελοντική αιμοδοσία. Οφείλουμε όλοι μας να συντρέξουμε όχι μόνο για τον συνάνθρωπό μας αλλά και για να στηρίξουμε την εθνική οικονομία αφού η Ελλάδα δίνει μεγάλα ποσά για αγορά αίματος από το εξωτερικό», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Από την ημέρα του εθελοντή αιμοδότη δεν μπορούσε να λείψει το ΕΚΑΒ της Χίου με τους διασώστες να τονίζουν στην κάμερα του «π» ότι οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες με βάση τα περιστατικά που οι ίδιοι επεμβαίνουν καθημερινά.

Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ