Ζωή

11/1/18 10:02

τελ. ενημ.: 11/1/18 16:54

Ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και αγάπη αναζητούν τα παιδιά της «Κιβωτού»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Λαμβάνοντας υπόψη τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την εθνική Νομοθεσία,  η «Κιβωτός του Κόσμου», σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Περιφερειών, οι οποίες διενεργούν την προβλεπόμενη από το Νόμο κοινωνική έρευνα, προσφάτως ξεκίνησε να εφαρμόζει πρόγραμμα αναδοχής για τα παιδιά που προστατεύει, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να αναπτυχθούν ψυχοκινητικά και συναισθηματικά, στο πλαίσιο ενός ασφαλούς οικογενειακού περιβάλλοντος, ικανού να τους προσφέρει  την αγάπη και τα ερεθίσματα που κάθε παιδί έχει ανάγκη.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» αναζητά ως συνεργάτες οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή μεμονωμένα άτομα, οι οποίες επιθυμούν να αναλάβουν τη φροντίδα και την ανατροφή ενός παιδιού προσχολικής ή σχολικής ηλικίας.  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί πρόγραμμα υιοθεσίας, αλλά πρόγραμμα μέσω του οποίου η ανάδοχη οικογένεια αναλαμβάνει την πραγματική φροντίδα ενός παιδιού είτε μόνιμα, είτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να διακόπτονται οι έννομες σχέσεις του παιδιού με τη φυσική του οικογένεια.  

Αρχικά, το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει και αφορούσε περιοχές της Αττικής, μέχρι που διάφορα προβλήματα το έκαναν να παγώσει. Στην προσπάθεια επαναφοράς του, οι αναδοχές θα γίνονται μόνο στην πρωτεύουσα, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ισχύσει κάποια στιγμή και στη Χίο.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα αναδοχής πραγματοποιείται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα από τις 16:00 μέχρι τις 17:00, στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους στην ενημερωτική συνάντηση στα τηλέφωνα 210-5141935 και 210-5141953.

Σχόλια άρθρου: 0