4.1.2018 12:50

1500 κουκουναριές η κληρονομιά του 2017 από τη Φιλοδασική.

 Η Φιλοδασική Ένωση Χίου, πιστή στο καθήκον της για συνεχή ανάπτυξη του δασικού πλούτου του νησιού μας φύτεψε την τελευταία τετραετία 6000 Κουκουναριές και μέσα στο 2017 άλλες 1500 κουκουναριές και εκατοντάδες θάμνους κατάλληλους για την εδαφική σύνδεση των βουνών μας και ικανούς να ενσωματωθούν απόλυτα στη χλωρίδα της Χίου. Παράλληλα τοποθέτησε έξι ομβροδεξαμενές  για το πότισμα  δενδρυλλίων που φυτεύει καθώς και ικανό αριθμό από ποτίστρες (άφκουλες) για το καθημερινό ξεδίψασμα, 365 ημέρες το χρόνο, των κάθε είδους ζώων και πτηνών που ενδημούν στον ορεινό όγκο του Αίπους. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Δήμο Χίου που προμηθεύει την Φιλοδασική με ομβροδεξαμενές χωρητικότητας 5 τόνων  εκάστης καθώς και προς την «όμικρον» που φροντίζει, ανελλιπώς, μαζί με το Δήμο Χίου, το γέμισμα των δεξαμενών με νερό.

 Η Φιλοδασική κατά την καρποφόρο πορεία της έχει ήδη φυτέψει, φροντίσει και αναπτύξει πάνω από 185 βασικούς πυρήνες στο Αίπος , στο Θόλο, στο δάσος του Γιαννάκη, στα Καρδαμυλίτικα, τους οποίους περιποιείται αδιάκοπα με τη βοήθεια του μόνιμου εξειδικευμένο συνεργείο της. Και όλο αυτό το πραγματικά σπουδαίο έργο της  το οφείλει στους ευγενείς χορηγούς της, οι οποίοι σε τακτά χρονικά διαστήματα της εξασφαλίσουν τους πόρους για την κοινωφελή δράση της.

Η Φιλοδασική είχε προ ολίγων ημερών αρχαιρεσίες, οι δε  εκλεγέντες συγκροτήθηκαν σε σώμα που θα υπηρετήσει για την επόμενη τετραετία ως ακολούθως:

 Γιαννούλης Κοκκινάκης, Πρόεδρος ΔΣ

Πένυ Τασοπούλου –Ατσάλη  Αντιπρόεδρος ΔΣ

Γιώργος Μεργές Γραμματέας ΔΣ

 Λουκάς Κοσσένας Ταμίας ΔΣ

 Βάσω Βαμβούρη μέλος ΔΣ

Στέφανος Κόβας μέλος ΔΣ

Νίκος Μακρίδης μέλος ΔΣ.

Το νεοεκλεγέν συμβούλιο θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να συμβάλει στην επιτυχία των σκοπών της Ένωσης, που είναι η δημιουργία δασικών πυρήνων σε ολόκληρη τη Χίο, η φροντίδα, περιποίηση και ανάπτυξη τους καθώς και προστασία όλων των ήδη υπαρχόντων δασών σε κάθε γωνιά του νησιού μας.

 Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2018!

Το ΔΣ της Φιλοδασικής

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ