21.1.2019 11:04

Το Νοσοκομείο Χίου «χτίζεται» από την αρχή

Χρονιά εξελίξεων το 2019 προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μέσα από πλειάδα έργων που θα αναβαθμίσουν συνολικά το «Σκυλίτσειο»

Σημαντικές μελέτες αλλά και εργασίες που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Χίου θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοίκησης του «Σκυλίτσειου».

Τα έργα

Η αρχή γίνεται με τα κτίρια 3 και 4 του Νοσοκομείου, δηλαδή την παλιά χειρουργική Κλινική, όπου μέχρι τέλος Γενάρη, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Νοσοκομείου της Περιφέρειας και του Αναδόχου ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής μέσα στον Φεβρουάριο.

Σειρά έχει το κτίριο 1 του Νοσοκομείου, δηλαδή της παλιάς Παθολογικής Κλινικής που συνορεύει με τον δρόμο και η οποία έχει εκκενωθεί τα τελευταία 2 χρόνια. Ήδη εκπονείται μελέτη με την οικονομική συμβολή γνωστού Χιώτη Εφοπλιστή ενώ οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου θα χρηματοδοτηθούν από γνωστό εφοπλιστικό ίδρυμα της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, εντός των προσεχών 2 εβδομάδων αναμένεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Νοσοκομείου Χίου και του Δήμου για την ανακατασκευή και διαρρύθμιση της μαιευτικής κλινικής με χρήματα του Υπουργείου Υγείας. Σε αυτή την προγραμματική σύμβαση περιλαμβάνεται και η δημιουργία Τμήματος Ημερήσιας Νοσηλείας με μελέτη που θα εκπονήσει ο Δήμος και χρήματα του Υπουργείου.

Τέλος σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο θα πραγματοποιηθούν μελέτες σε επίπεδο διπλωματικών εργασιών που θα εγκριθούν στη συνέχεια από φορείς του Δημοσίου για την ύπαρξη τεχνικής μελέτης για κτίρια της περιουσίας του Νοσοκομείου στον Κάμπο καθώς και για παρεμβάσεις στο κτίριο της Διοίκησης του «Σκυλίτσειου».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ