Υγεία

16/10/19 20:33

τελ. ενημ.: 16/10/19 20:36

Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου

Στα μυστικά της υγιεινής διατροφής  μυήθηκαν σήμερα οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείο Βροντάδου, οι οποίοι για μία ημέρα είχαν την ευκαιρία  να γευτούν πεντανόστιμες αλλά  υγιεινές λιχουδιές από το υπαίθριο σχολικό κυλικείο που «έστησαν» στην αυλή του σχολείου τα δραστήρια μέλη του ΔΣ του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων.

«Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα διατροφής. Σκεφτήκαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε για μία ημέρα ένα σχολικό κυλικείο- υπαίθριο-, με σνακ υγιεινά που εμείς προετοιμάσαμε με πολύ αγάπη. Ταυτόχρονα με τη λειτουργία του κυλικείου η διατροφολόγος Δέσποινα Συριώδη  ενημέρωνε τα παιδιά για τα οφέλη της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής», αναφέρει στον «π» η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μαρία  Τσέτσερη Κουνέλη, ευχαριστώντας θερμά την διατροφολόγο Δ. Συριώδη για τη συμμετοχή της στη δράση και τον  Σύλλογο διδασκόντων για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση.

« Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, δοκίμασαν όλα τα σνακ από το βραστό αυγό και το  κουλούρι Θεσσαλονίκης, μέχρι τη σπανακόπιτα, το τυροκούλουρο, τα sticks αγγουριού και καρότου και φυσικά τις φρουτοσαλάτες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια του συλλόγου που αφιέρωσαν χρόνο για να φτιάξουν  τις σπιτικές αυτές νοστιμιές».

Τα έσοδα της δράσης όπως επισήμανε το μέλος του ΔΣ Μαρία Τσικουδή Καλαγκιά θα διατεθούν στον πανελλήνιο αγώνα που έχει ξεκινήσει για τη συγκέντρωση του απαραίτητου ποσού για τη νοσηλεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ  σε νοσοκομείο της Βοστώνης.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση