11.4.2018 15:10

Τηλεαποκατάσταση μέσω τηλεδιάσκεψης από το Κέντρο Παιδιού Και Εφήβου

Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα εξ αποστάσεως θεραπείας για παιδιά/εφήβους που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου - ομιλίας – επικοινωνίας ή αναπτυξιακές – συναισθηματικές διαταραχές, υλοποιεί το Κέντρο παιδιού και Εφήβου. 

Η πρωτοβουλία αυτή, αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών/ εφήβων που δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης ένα αποκαταστασιακό πρόγραμμα που έχουν ανάγκη.

Τα θεραπευτικά προγράμματα υλοποιούνται από το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, με την συμβολή οπτικοακουστικών μέσων και παρέχουν τη δυνατότητα στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες θεραπευτικές υπηρεσίες , χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους.

Τα θεραπευτικά προγράμματα που παρέχονται μέσω τηλεαποκατάστασης είναι:

1.Πρόγραμμα αποκατάστασης για διαταράχες λόγου –ομιλίας και επικοινωνίας

Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με διαταραχές λόγου, φωνής και ομιλίας, όποια και αν είναι η αιτία αυτών των διαταραχών : εξελικτική,επίκτητη και νευρολογική.

2.Αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά/εφήβους.

Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, και γενικευμένες μαθησιακές. Επιπλέον αφορά και στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών που εμφανίζονται στα πλαίσια Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών όπως ο αυτισμός ή νοητική υστέρηση. Το πρόγραμμα αντιμετώπισης είναι εξατομικευμένο και απόλυτα προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και το προσωπικό ρυθμό μάθησης κάθε μαθητή.

3.Ψυχοκοινωνική παρέμβαση για κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη σε παιδιά /εφήβους

Πρόκειται για ένα ειδικό εξατομικευμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης  και υποστήριξης της ανάπτυξης βασικών δεξιοτήτων σε σημαντικούς τομείς όπως η επικοινωνία, η γνώση του εαυτού, η αναγνώριση, η έκφραση και η διαχείριση συναισθημάτων και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η τηλεαποκατάσταση πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων υπολογιστών από έμπειρους θεραπευτές. Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι απλή και προσιτή για κάθε χρήστη.

Για περισσότερες πληροφορίες: Μ.Γιαλούσση, Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, τηλ: 2271-0-20000

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ