15.10.2019 17:43

Τα προβλήματα ήταν εκεί αλλά απουσίαζε η συμμετοχή

Κινητοποίηση για το προσφυγικό και τα προβλήματα στην παροχή υγείας στους πολίτες των νησιών, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης φορείς της Χίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Με βασικά αιτήματα την επίλυση των προβλημάτων της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης αλλά και της οριακής λειτουργίας τμημάτων και κλινικών, εργαζόμενοι, ιατροί αλλά και μέλη της ΑΔΕΔΥ και του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεαΑ, έδωσαν δυναμικό «παρών» παρότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν αντιστρόφως ανάλογη με τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Χίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ Γ. Λαμπαδοχυτό το Νοσοκομείο λειτουργεί σε κάθε τμήμα με το 40% της δυναμικότητάς του, τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την ίδια ώρα το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ Δημήτρης Κουτσουράκης κατήγγειλε στα Μ.Μ.Ε. αυθαίρετες ενέργειες της διοικήτριας του Νοσοκομείου λέγοντας ότι τοποθέτησε σε άλλες θέσεις από αυτές που προβλέπονταν, άτομα τα οποία πήγαν στο νοσοκομείο με συμβάσεις.

Το θέμα της υγείας στα νησιά φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση μέσω του Γιώργου Αμπαζή προκειμένου να υπάρξει διεξοδική συζήτηση πάνω στο θέμα.

«Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας όπως και της παιδείας έχουν συνέχεια με τις κυβερνήσεις», ανέφερε από την πλευρά του ο Μάρκος Σκούφαλος εκ μέρους της ΑΔΕΔΕΥ με την Σοφία Μιχάλα από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.με.Α. να προσθέτει ότι οι νησιώτες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα στην υγεία αποτελούν ένα ζήτημα που αφορά όλους.

Τη συμπαράσταση του Δήμου Χίου, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός που βρέθηκε στην κινητοποίηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ