11.9.2020 13:24

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας του ΕΔΔΥΠΠΥ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό  Δίκτυο Υγιών Πόλεων  - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) διοργάνωσε από τις 09 έως και τις  17 Αυγούστου 2020 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης στους κατοίκους των νησιών μας.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με ειδικό μηχάνημα -πελματογράφο στις, Οινούσσες και  την ηρωική νήσο Ψαρών εφαρμόζοντας πλήρως  τις οδηγίες του ΕΟΔΥ λόγω της ιδιάζουσας περιόδου που διανύουμε.

Συνολικά εξετάστηκαν 220 άτομα   εκ των οποίων σύμφωνα με τις μετρήσεις  50 ήταν υγιή  97 πάσχουν από οστεοπενία και  73 από οστεοπόρωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Παντελής Βρουλής δήλωσε σχετικά :

«Είναι η πρώτη φορά που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα αυτό που στοχεύει στον ισχυρότερο σύμμαχο για την υγεία, στην πρόληψη. Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης  Πυκνότητας του ΕΔΔΥΠΠΥ στην Περιφέρειά μας συνάντησε την θετική ανταπόκριση των κατοίκων που έσπευσαν να εξεταστούν χωρίς καμμιά οικονομική επιβάρυνση.

Πρόθεση και επιθυμία μας ήταν να επισκεφθούμε και τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μάλιστα είχαμε προγραμματισμένες επισκέψεις που δυστυχώς και προς μεγάλη μας λύπη ακυρώσαμε λόγω COVID-19 υποσχόμαστε όμως  για το μέλλον, με προγράμματα όπως: 

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους Δημάρχους, τα Κέντρα Υγείας των νησιών, τους κατοίκους και  τον ειδικό σύμβουλο κ. Κων/νο Αμέντα  για την άριστη συνεργασία και  την διοργάνωση με στόχο τη διατήρηση μιας σταθερά καλής ποιότητας  ζωής των κατοίκων των νησιών μας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ