21.9.2022 15:17

Στον δρόμο 18 εργαζόμενοι επειδή φύλαξη και σίτιση παραχωρούνται σε ιδιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλαπλάσιο το κόστος της παραχώρησης σε ιδιώτες, καταγγέλλει ο ΣΕΣΝΟΧ προειδοποιώντας για προσφυγή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου

Την πόρτα της εξόδου θα δουν σύντομα 18 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που απασχολούνται στους τομείς της σίτισης και της φύλαξης, αφού μέχρι στιγμής το Υπουργείο Υγείας δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για την παράταση της ανανέωσης της σύμβασής τους, με απώτερο στόχο οι συγκεκριμένες υπηρεσίες να παραχωρηθούν σε ιδιώτες εργολάβους.

Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπως εκφράστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), είναι το γεγονός ότι, η παραχώρηση σε ιδιώτες εργολάβους στοιχίζει πολύ περισσότερα χρήματα απ ότι αν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες εκτελούνται από συμβασιούχους.

«Αυτές οι 200.000 ευρώ θα μπορούσαν να δοθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών όπως για εξοπλισμό με τομογράφο. Είναι αδιανόητο ένα νησί που το καλοκαίρι τριπλασίασε τον πληθυσμό του να έχει ένα νοσοκομείο χωρίς τομογράφο», ανέφερε οι κ. Λαμπαδοχυτός και Κουτσοδόντης, κατηγορώντας τη διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Ν. Μηταράκη και τον Θ. Πλεύρη ότι το μοναδικό που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ