5.8.2019 12:46

Στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και οι …ενήλικες!

Γνωρίστε το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Τ.Ψ.Υ.Ε.) ξεκίνησε τη λειτουργία του ως ανεξάρτητη δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο, το Νοέμβριο του 2014. Σκοπός της λειτουργίας  του είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες. Στόχος της δομής είναι η πρόληψη, η προσωπική ανάπτυξη, η διάγνωση και η αντιμετώπιση των δυσκολιών των εξυπηρετούμενων.

Στο Τ.Ψ.Υ.Ε. παρέχεται διάγνωση και θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα ψυχικών δυσκολιών: διαταραχές διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, ψυχωσικές διαταραχές, διαταραχές διατροφής, αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, νοητική στέρηση κ.λ.π.), διαταραχές συμπεριφοράς, ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Όλες οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Τα ραντεβού γίνονται στα γραφεία της δομής ή / και κατ’ οίκον, όταν κρίνεται απαραίτητο.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τη δομή είναι οι ακόλουθες:

-Ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση(πιο συγκεκριμένα διαγνωστική εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, follow-up)

-Ψυχοθεραπείες διαφόρων τύπων (παρέχονται υποστηρικτικού τύπου ψυχοθεραπεία, συστημική ψυχοθεραπεία, γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, ψυχοδυναμικού τύπου ψυχοθεραπεία, οικογενειακή θεραπεία, ομαδική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους)

-Ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση (δηλαδή βελτίωση των δεξιοτήτων που αφορούν στους βασικούς τομείς της λειτουργικότητας ενός ατόμου: αυτό-φροντίδα, ατομική υγιεινή, κυκλοφοριακή αγωγή, οργάνωση προσωπικού χώρου, οικιακές εργασίες, διαχείριση χρημάτων, χρήση τεχνολογίας, διαχείριση ελεύθερου χρόνου, οργάνωση προσωπικού ημερήσιου προγράμματος, κοινωνικές δεξιότητες)

-Ψυχολογικά τεστ (τεστ νοημοσύνης WAIS-IVGR, τεστ προσωπικότητας MMPI-2, προβολικές δοκιμασίες)

-Συμβουλευτική οικογενειών ατόμων με ψυχικές δυσκολίες ή/και ψυχοκοινωνικά προβλήματα

-Βιωματικού τύπου σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης

-Δράσεις Αγωγής Υγείας της κοινότητας

Η Διεπιστημονική Ομάδα στελεχώνεται από Ψυχίατρο, Ψυχολόγους, Κοινωνικό λειτουργό, Εργοθεραπευτή, Διοικητικό υπάλληλο

Όλοι οι θεραπευτές του Τ.Ψ.Υ.Ε. πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζονται από το θεσμικό πλαίσιο της χώρας για την άσκηση του επαγγέλματός τους κι έχουν τις απαιτούμενες πιστοποιημένες γνώσεις και εξειδικεύσεις για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Το Τ.Ψ.Υ.Ε. λειτουργεί με τρόπο που να διασφαλίζει την τήρηση του ιατρικού απορρήτου και τη διαφύλαξη της εχεμύθειας.

Πληροφορίες: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, τηλ 2271020000 , www.kpechios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ