1.9.2021 11:47

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Χίο τον Αύγουστο από την αρχή της πανδημίας

Στατιστικά στοιχεία - Γράφημα: Γιώργος Χάμπας.

Με ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, έκλεισε ο μήνας Αύγουστος για το νησί, σύμφωνα με τα στοιχεία του κοινωνιολόγου Γιώργου Χάμπα.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 596 κρούσματα (εκ των οποίων τα 17 αφορούν τον Δήμο Οινουσσών). Η κινητικότητα, η μη τήρηση των μέτρων, ο αυξημένος αριθμός επισκεπτών, αλλά και αρκετές κοινωνικές εκδηλώσεις, ήταν οι κύριοι παράγοντες της αυξητικής αυτής τάσης.

Σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό των κρουσμάτων έπαιξε για ακόμη ένα μήνα το αυξημένο τεστινγκ στην Πλατεία Βουνακίου καθώς σε 8217 τεστ εντοπίστηκαν 224 θετικά με τον Μέσο όρο ηλικίας να φτάνει 33,6 έτη.

Όσο αφορά τις απώλειες, ο μήνας έκλεισε με 7 θανάτους και 28 από την έναρξη της πανδημίας στο νησί.

Από τις 27/8 και μετά παρατηρείται μία ελαφριά ανοδική τάση στους σχετικούς δείκτες κρουσμάτων 7ημερου/100.000 κατοίκους. Οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν, με το 3ημερο 20-22/8 όπου στο νησί είχαμε εκατοντάδες κοινωνικές εκδηλώσεις και με βάση πληροφορίες αρκετοί δίνουν στα πιθανό χώρο νόσησης αυτές τις εκδηλώσεις.

Εκδηλώσεις που είχαμε, επιστήσει την προσοχή λόγω της μη τήρησης μέτρων από πολλούς..

Μένει να δούμε η δυναμική αυτή, αν θα συνεχιστεί, η θα δούμε τις επόμενες ημέρες, μία αργή εκ νέου αποκλιμάκωση.

"Όσο αφορά τον μήνα που σήμερα ξεκινάει, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους. Αρχικά πρέπει να περιοριστεί η πανδημική αύξηση πριν το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, ώστε να περιοριστούν τυχόν διασπορές σε σχολεία. Χρειάζεται πίστη τήρηση μέτρων από όλους με μεγαλύτερη ένταση. Αυξημένους ελέγχους με τεστινγκ σε πανεπιστήμια με την άφιξη των φοιτητών και έλεγχο της όποιας κατάστασης προκύψει στα στρατόπεδα", αναφέρει ο ίδιος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ