3.10.2019 19:15

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου

Το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου θίγει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι αφενός το προσωπικό είναι στα όριά του, αφετέρου οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά ασθενοφόρα. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
 
Εδώ και μήνες το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ της Χίου αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού. Οι διασώστες που έχουν απομείνει στο ΕΚΑΒ επαρκούν για την στελέχωση ενός και μόνου ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση μόνο για τα επείγοντα περιστατικά. Οι καθυστερήσεις στα επείγοντα είναι συχνό φαινόμενο.
Αντί να προσληφθούν διασώστες, μετακινήθηκαν άλλοι από την υπόλοιπη Ελλάδα για να καλύψουν μέρος των κενών. Το λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου εδώ και καιρό μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβάλλουν εαυτόν, καθότι πέραν των μονίμων κατοίκων, των παραθεριστών προσφέρουν υπηρεσίες και στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Για την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί απαιτούνται 3 ασθενοφόρα το πρωί και 2 ασθενοφόρα το απόγευμα και την νύχτα.
Στο Νοσοκομείο της Χίου οξύτατο πρόβλημα παρουσιάζεται με τις δευτερογενείς διακομιδές, όπως άλλωστε γίνεται και σε όλη τη χώρα. Δεν είναι λύση αυτή που βρήκε η Διοίκηση να διαθέτει προσωπικό από το Νοσοκομείο για να γίνονται τα εξιτήρια.
Το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να δώσει λύση για τις δευτερογενείς διακομιδές με την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση του ΕΚΑΒ, για να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να καταφεύγουν στα ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ