19.2.2021 14:47

Π. Βρουλής: «Δύσκολο να βρεθεί ιατρός για τον Φ.Ο.Κ.»

Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και στο Νοσοκομείο Χίου

Με επιστολή του ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου ζητά από την Περιφέρεια αλλά και το Υπουργείο Υγείας την στελέχωση του ιατρείου με ιατρό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παντελής Βρουλής απαντώντας στην επιστολή του Ομίλου τόνισε ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ποτέ μόνιμος ιατρός στο ιατρείο αλλά η στελέχωση του προέκυπτε από ιατρούς γειτονικών περιοχών όπως τα Θυμιανά.

Οι ελλείψεις σε ιατρεία απομακρυσμένων περιοχών είναι δεδομένη και δυστυχώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Συνέπεια της έλλειψης προσωπικού είναι η υποχρέωση που έχουν οι αγροτικοί ιατροί να πραγματοποιούν την εκπαίδευση τους πρώτα στο Νοσοκομείο Χίου.

Κύριο αίτημα του Φ.Ο.Κ. είναι να δημιουργηθεί μια θέση αγροτικού ιατρού στα Καμπόχωρα. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Βρουλή το αίτημα τους μπορεί να έχει ανταπόκριση μόνο από την Δ.Υ.Π.Ε.

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ιατρείο δήλωσε:

«Εμείς συνδράμαμε να στείλουμε την επιστολή. Υπάρχει η συζήτηση μακροχρόνια να δημιουργηθεί ένα ιατρείο. Πιστεύω ότι δεν θα γίνει, καθώς ο Κάμπος είναι κοντά στο Νοσοκομείο και άλλα ιατρεία».

Η διαδικασία ωστόσο είναι περίπλοκη και ο κ. Βρουλής δεν ήταν αισιόδοξος ότι θα έχει θετική έκβαση.

Ελλείψεις ωστόσο υπάρχουν και στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Οι διαθέσιμοι ιατροί είναι ελάχιστοι και δεν υπάρχει κίνητρο για τους ιατρούς να αναλάβουν μια επικουρική θέση στην παραμεθόριο.

«Υπάρχουν λίγοι αιματολόγοι, δεν υπάρχουν ούτε ιδιώτες στην Χίο», συμπλήρωσε.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ