16.2.2021 11:29

Ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος – Πώς θα σώσετε την κινητικότητά σας

Πλέον οι επεμβάσεις ισχίου και γόνατος πραγματοποιούνται με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους και αυτό τα τελευταία χρόνια έγκειται στο ότι η επέμβαση είναι ανώδυνη, αναίμακτη και οι ασθενείς επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους σύντομα. Τα μαλακά μόρια πλέον δεν επηρεάζονται τόσο πολύ και οι τομές του παρελθόντος είναι πολύ μικρές στις μέρες μας.

Οι συνήθεις αιτίες που οδηγούν σε ολική αρθροπλαστική γόνατος ή σε ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι οι οστεοαρθρίτιδες. Τόσο ο πόνος όσο και η δυσκαμψία που αισθάνονται οι ασθενείς, είναι ικανά συμπτώματα ώστε να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. Ο ορθοπαιδικός χειρουργός είναι σε θέση να δώσει ολοκληρωμένη λύση στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος και ισχίου.

Οι ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές ελαχιστοποιούν το χειρουργικό τραύμα και την απώλεια αίματος και μειώνουν κατά πολύ τον χρόνο αποκατάστασης και τις επιπλοκές των μεγάλων χειρουργείων.

Ενδείξεις ότι χρειάζεται χειρουργείο

Η οστεοαρθρίτιδα ισχίου και γόνατος είναι η απόλυτη ένδειξη. Πρόκειται για μία εκφυλιστικού τύπου πάθηση, που ο χόνδρος καταστρέφεται, δημιουργώντας πόνο και μειωμένη λειτουργικότητα.

Όσο πιο έγκαιρα ο ασθενής κάνει το χειρουργείο, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να χειρουργηθεί με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο.

ΑΜΙΣ

Στην τεχνική αυτή δεν υπάρχει τομή σε μαλακά μόρια, εκτός του δέρματος. Οι μύες και τα νεύρα μένουν ανέπαφα. Παγκοσμίως μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 180.000 επεμβάσεις.

Στην ολική αρθροπλαστική ΑΜΙΣ ο μετεγχειρητικός πόνος είναι πολύ μειωμένος και το πόδι δεν παρουσιάζει χωλότητα. Πλέον ο ασθενής μπορεί να φύγει σε ένα 24ωρο από το νοσοκομείο, αφού σηκώνεται άμεσα μετά την εγχείρηση.

 

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Dr. Νικόλαος Ροΐδης

Ιστοσελίδα: roidisnt.gr

Τηλ. Ιατρείου: 2106106292

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ