20.12.2021 15:01

Οικονόμου: Τεστ για όλους τις γιορτές αν χρειαστεί

Φωτ.: Πρώτο Θέμα

Στο «τραπέζι» βρίσκεται το αυξημένο testing τόσο για ανεμβολίαστους όσο και για εμβολιασμένους κατά την περίοδο των εορτών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «αν χρειαστεί να επιβληθεί τέτοιο μέτρο, το κόστος του τεστ για να μπαίνουν σε συγκεκριμένους χώρους, θα το επιβαρυνθούν οι πολίτες».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, δήλωσε ότι «ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την επιτροπή».

«Τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία ξεκινήσαμε λειτούργησαν αποτελεσματικά και έχουμε μείωση κρουσμάτων στα σχολεία γιατί γίνεται testing. Έτσι προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα μετά τις γιορτές. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή καμία εισήγηση από την επιτροπή», σημείωσε.

Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. «Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν», είπε.

«Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ χρήσιμο. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων», είπε ο κ. Οικονόμου.

Στο ερώτημα ποιος θα επιβαρύνεται το rapid test απάντησε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης. Και απαντώντας αν είναι άδικο είπε ότι η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη 22/12/2021.

Πηγή: Καθημερινή 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: COVID 19

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ