Υγεία

25/1/18 15:42

τελ. ενημ.: 25/1/18 18:38

Νέες περικοπές την ώρα που τα Νοσοκομεία λυγίζουν

Την διατήρηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, σε μία μάλιστα περίοδο που οι εργαζόμενοι στην Υγεία υπερβάλλουν καθημερινά εαυτόν, ζήτησε με συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ η διοίκηση του ΣΕΣΝΟΧ με αφορμή την 24ωρη απεργία της Πέμπτης σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Όπως ανέφεραν στα τοπικά ΜΜΕ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, η κυβέρνηση μέσα από το τελευταίο πολυνομοσχέδιο προβλέπει την αντικατάσταση του επιδόματος των βαρέων και ανθυγιεινών με υποτυπώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Οι ίδιοι σημείωσαν ότι ουσιαστικά και με βάση την εμπειρία του παρελθόντος οι εργαζόμενοι στη υγεία είτε θα λάβουν κουτσουρεμένο το συγκεκριμένο επίδομα στην καλύτερη των περιπτώσεων είτε θα το χάσουν τελείως. Κάλεσαν μάλιστα την κυβέρνηση όχι μόνο να μην το περικόψει αλλά να το διαθέσει και σε ειδικότητες που σήμερα δεν το λαμβάνουν όπως οι εργοθεραπευτές και οι φυσικοθεραπευτές.

Ξεχωριστό θέμα αποτέλεσε η περικοπή των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων σε μία περίοδο που ειδικά στο βόρειο Αιγαίο τα νοσηλευτικά ιδρύματα στενάζουν εξαιτίας των αυξημένων αναγκών που συνοδεύουν τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση