14.7.2021 15:15

Μετά από "ανθρωποθυσία" έρχεται οδηγός ασθενοφόρου στην Αμανή

Μέχρι τέλος Ιουλίου η πρόσληψη οδηγού με σύμβαση 2 ετών

Η θυσία του 43χρονου πυροσβέστη, φαίνεται ότι επιτέλους κινητοποίησε το αργό ελληνικό κράτος, με τις πληροφορίες του «π» να αναφέρουν ότι ο Υπουργός Υγείας ετοιμάζεται εντός του Ιουλίου να υπογράψει την σύμβαση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στο Πολυδύναμο Ιατρείου της Βολισσού, ώστε επιτέλους να προσληφθεί οδηγός ασθενοφόρου.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι αφενός το Υπουργείο Υγείας λόγιζε τον εθελοντή οδηγό ως κανονικό οδηγό ασθενοφόρου, αφετέρου ότι, δεν διέθετε τα κονδύλια για την πρόσληψή του.

Δυστυχώς, χρειάστηκε η γενικότερη κατακραυγή που ακολούθησε μετά τον θάνατο του 43χρονου Πυροσβέστη, ώστε να δρομολογηθεί η πρόσληψη του οδηγού που και πάλι όμως, θα έχει χρονική διάρκεια 2 ετών.

Ενημέρωση και από τη Ν.Δ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η διοικούσα επιτροπή της ΝΟΔΕ Χίου, η οποία επιβεβαιώνει την πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου στην Αμανή:

"Από τον Φεβρουάριο του 2021 οπότε και  διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαδικασία με την οποία μπορεί να γίνει πρόσληψη  οδηγού ασθενοφόρου για την ΔΕ Αμανής, όπως έγινε και σε άλλους μικρούς νησιωτικούς Δήμους, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Χίου και Δημοτική Σύμβουλος Αμανής  κ. Ποταμούση Βιβή,  έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες  για να καταστεί αυτή η πρόσληψη δυνατή. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία  με το Υπουργείο Υγείας αλλά και με την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου στην οποία υπαγόμαστε υγειονομικά, και  όπως μας γνωστοποιήθηκε από τον Διοικητή της  κ. Χρήστο Ροϊλό το αργότερο μέχρι το τέλος του μηνός Ιουλίου  η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και  η πρόσληψη θα έχει γίνει.  Για πρώτη φορά φαίνεται ότι οι κάτοικοι της Αμανής  μπορούν να είναι αισιόδοξοι".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ