22.6.2018 11:56

Ξανά πρόεδρος των Φυσικοθεραπευτών Β. Αιγαίου ο Ν. Καρύτης

Στόχος της νέας διοίκησης η αντιποίηση του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή

Σε σώμα συγκροτήθηκε η νέα διοικούσα επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Λέσβου, Χίου και Σάμου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών μετά τις εκλογές της 20ης Μαΐου.

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος : ΚΑΡΥΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΧΙΟΣ )
Αντιπρόεδρος : ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΛΕΣΒΟΣ)
Γ. Γραμματέας : ΘΛΙΒΙΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΧΙΟΣ)
Ταμίας: ΤΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΛΕΣΒΟΣ)
Μέλος : ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΛΕΣΒΟΣ)

Η ανακοίνωση

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της νέας διοικούσαςεπιτροπής του Περιφερικού τμήματος Φυσικοθεραπείας Λέσβου Χίου Σάμου του ΠΣΦ δεσμευόμαστε ότι θα αφοσιωθούμε στο μέγιστο βαθμό στις ενέργειες εκείνες που στοχεύουν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και στην ενίσχυση των δικαιωμάτων του κλάδου μας  – συνεπείς απέναντι σε όλους όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Καταρχάς θα θέλαμε να ενημερώσουμε για ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα το χώρο μας το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα παρατηρείται μεγάλη αντιποίηση στον χώρο μας από βοηθούς φυσικοθεραπευτών, μασέρ  και διαφόρους άλλους. Πρέπει ο καθένας μας να ελέγχει που απευθύνεται για τις θεραπείες του.

Ο Σκοπός του Πανελλήνιου Συλλόγου Ν.Π.Δ.Δ (σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3599/2007, άρθρο 2, παράγραφοι 1και 2.ε.) είναι «η προαγωγή και ανάπτυξη της φυσικοθεραπείας ως ανεξάρτητης και αυτόνομης επιστήμης και η παροχή υπηρεσιών υψηλής στάθμης στο κοινωνικό σύνολο».Στον ίδιο νόμο αναφέρεται επίσης ότι σκοπός του Συλλόγου είναι «η έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών για την απόκτηση και την ανανέωση της άδειας άσκησης επαγγέλματος από τα μέλη του, η τήρηση των μητρώων του και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την καταπολέμηση και την εξάλειψη της αντιποίησης άσκησης του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή».

Για τους ανωτέρω λόγους και για να  προασπίσει την δημόσια υγεία ο Σύλλογος έχει  αναρτήσει ευρετήριο στην διαδικτυακή του ιστοσελίδα στο  www.psf.org.gr.  Σε αυτό μπορεί κάποιος  ανά πάσα στιγμή να διαπιστώσει εάν ο θεραπευτής στον οποίο απευθύνεται είναι νόμιμος - βάζοντας τα απαιτούμενα στοιχεία (επώνυμο). Για να είναι κάποιος νόμιμος Φυσικοθεραπευτής για την άσκηση του Φυσιοθεραπευτικού επαγγέλματος, πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο επίσημο  μητρώο του Πανελληνίου συλλόγου.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε ότι, αν υποπέσει στην αντίληψη σας κάποια αντιποίηση ήέχετε αμφιβολία για το πρόσωπο του θεραπευτή, να έρχεστε σε επαφή με τα μέλη της διοικήσεως του Περιφερειακού μας τμήματος. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο που μαστίζει την  υγεία,να καταπολεμήσουμε όλοι μαζί την αντιποίηση του επαγγέλματος του Φυσικοθεραπευτή.  Ο κάθε πολίτης  με την παθητική του στάση προωθεί την αντιποίηση. 

Από κάθε παράνομη δραστηριότητα αυτού του είδους πλήττονται πολύτιμα αγαθά όπως η Υγεία και η επέμβαση από όλη την κοινωνία είναι επιβεβλημένη, διότι το υπέρτατο αγαθό που λέγεται Υγεία χρήζει αυξημένης προστασίας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ