5.3.2021 11:16

«Κλειδί» για τον έλεγχο του Covid οι πύλες εισόδου και τα συνεχόμενα rapid test

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου με στόχο την οργανωμένη αντιμετώπιση της πανδημίας στη Χίο

Την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου προκάλεσε η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού τις τελευταίες ώρες, που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη της Χίου σε καθεστώς πολύ υψηλού κινδύνου.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με αφορμή την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της Χίου και τα αυξημένα κρούσματα σε σχολικές μονάδες και εργασιακούς χώρους, όμως οι δυσμενέστερες εξελίξεις που οδήγησαν στην επιβολή αυστηρού lockdown στη Χίο μετέβαλαν το αντικείμενο της συζήτησης, το οποίο επικεντρώθηκε στην αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης και στις ενέργειες παρέμβασης με σκοπό́ την βελτίωσή της.

Πιο συγκεκριμένα :

  • προτάθηκε η επισήμανση προς την κεντρική διοίκηση για αποτελεσματικότερο έλεγχο των νεοεισερχομένων στο νησί με στόχο την μείωση του κινδύνου εισόδου νέων κρουσμάτων.
  • διερευνήθηκαν τρόποι για την αρτιότερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την αυστηρότερη τήρηση της καραντίνας των στενών επαφών τους.
  •  τονίστηκε η σπουδαιότητα της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης του πληθυσμού μέσω των τεστ rapid και η αναγκαιότητα περιοδικού ελέγχου με δωρεάν διάθεση τεστ για όλους τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με το κοινό.
  • Τέλος επαναδιατυπώθηκε η διαχρονική επιθυμία του Ι.Σ. Χίου για παροχή έγκυρης επιστημονικής πληροφόρησης στην κοινή γνώμη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν το Δ.Σ του Ι.Σ.Χ, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Π. Βρουλής, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ Σ. Καμπούρης, ο Διευθυντής Α΄Θμιας εκπαίδευσης κ. Α. Κελεπερτζής, ο Διευθυντής Β΄Θμιας εκπαίδευσης κ. Α. Ευαγγελινός, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κ. Λίνας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Χίου και Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γ. Πατεριμός, η Διευθύντρια Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος του Γ.Ν.Ν. Χίου ΄΄Σκυλίτσειο΄΄ κα Π. Ζώρζου και η Διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Ν. Χίου ΄΄Σκυλίτσειο΄΄κα Ε. Πιππίδη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ