8.8.2017 13:14

«Κάνει χώρο» η Παιδιατρική για να ενοποιηθεί η Παθολογική

• Μεταφέρεται σε χώρους δίπλα στη χειρουργική ώστε να επανακτήσει προσωρινά το «Σκυλίτσειο» εύρυθμη λειτουργία

Προσωρινό τέλος στα βάσανα της Παθολογικής Κλινικής προετοιμάζεται πυρετωδώς να δώσει η διοίκηση του «Σκυλιτσείου». Η λύση της διασποράς των ασθενών σε διάφορες κλινικές είχε καθαρά μεταβατικό χαρακτήρα μετά την αναγκαιότητα εγκατάλειψης των κτιρίων που τη φιλοξενούσαν και ήδη αυτή την εβδομάδα τίθεται σε εφαρμογή η λύση που από την πρώτη στιγμή προκρίνονταν ως η καταλληλότερη.

Συγκεκριμένα, συνεργεία εκτελούν ήδη τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου η Παιδιατρική να μεταφερθεί σε χώρο 3 θαλάμων δίπλα στη Χειρουργική και με την προσθήκη κάποιων αναξιοποίητων σήμερα χώρων να αναπτύξει προσωρινά τη λειτουργία της ίσως και από το τέλος της εβδομάδας.

«Καταβάλουμε προσπάθειες ώστε η δυναμικότητα της Παιδιατρικής να μην περιοριστεί. Κατανοούμε τις δυσκολίες από τη μετακίνηση μιας σύγχρονης πτέρυγας κλινικής, όμως σε έκτακτες συνθήκες υποχρεωτικά λαμβάνονται έκτακτα μέτρα», δηλώνει στον «π» η διοικητής του «Σκυλιτσείου», Ελ. Κανταράκη.

Επιβλήθηκε από τις καταστάσεις

Η κ. Κανταράκη γνωρίζει το ιδιαίτερο ιστορικό ευαισθησίας των κατοίκων του νησιού μας για την Παιδιατρική, δεν διαθέτει όμως άλλες μαγικές λύσεις. «Επιβάλλονταν να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες εργασίας κατά προτεραιότητα. Δεν ήταν δυνατόν να ρισκάρουμε χειρουργικά περιστατικά να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους με περιστατικά λοιμώξεων. Υπολογίζουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση», συμπληρώνει.

Στόχος της διαμόρφωσης της σημερινής Παιδιατρικής Κλινικής σε Παθολογική να διατηρήσει τη δυναμικότητα των 10 προ υπαρχόντων δωματίων. Η Παθολογική είναι η πιο πολυσύχναστη Κλινική και στο «Σκυλίτσειο» εκτιμούν ότι δεν μπορούσαν να επιτρέψουν την υποδιαίρεση της σε διάφορα τμήματα.

Η μετακίνηση φυσικά δεν είναι τεχνικά μια εύκολη υπόθεση καθώς το Νοσοκομείο έχει όλες τις διαθέσιμες πτέρυγες του σε πλήρη λειτουργία και διαρκώς προκύπτουν νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», η Αστυνομική Διεύθυνση ζητά να μεταφερθεί το κελί των νοσηλευόμενων φυλακισμένων και να μεταφερθεί αλλού, ενώ για να γίνουν οι κατάλληλες διαμορφώσεις απαιτούνται χωρίσματα, τα οποία πιθανά απαιτούν και τις απαραίτητες εγκρίσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η κ. Κανταράκη και οι συνεργάτες της επιθυμούν να κλείσουν το θέμα της καθημερινής εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, η αποτελεσματικότητά τους, ωστόσο, θα κριθεί στην έγκαιρη μελετητική ωρίμανση και ένταξη της παλιάς πτέρυγας, ώστε να αποκατασταθούν οι ισορροπίες λειτουργίας του Νοσοκομείου.

.....................................................................................................................

 

Αδιάκοπη σύγκρουση για την «ευθεία οδό» (φωτό ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ – ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ)

Παραπλεύρως των ενεργειών ομαλοποίησης της καθημερινότητας στο «Σκυλίτσειο» συνεχίζεται αδιάκοπα η σύγκρουση των «δύο κόσμων» για το παρελθόν που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

«Εφάρμοσα πιστά το τμήμα της μελέτης της παλιάς πτέρυγας όπου εγκαταστάθηκαν η Χειρουργική και η Παιδιατρική. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όσα έκανε η ίδια η ΔΕΠΑΝΟΜ, χωρίς να προχωρήσει σε στατικές ενισχύσεις. Ούτε εκείνοι ήξεραν τι κάνουν;», επανέρχεται ο πρώην διοικητής, Γ. Επιτροπάκης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του μηχανικού Αγγ. Μελέκου.

Τη ίδια ώρα, πληροφορίες του «π» αναφέρουν ότι στο «Σκυλίτσειο» επικρατεί αναβρασμός. Η σημερινή διοίκηση αρνείται να αποπληρώσει σε ιδιώτη υδραυλικό πιστοποιημένες εργασίες της τάξης περίπου των 12.000 ευρώ κατά την περίοδο της θητείας Επιτροπάκη. Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι οι εργασίες που έγιναν δεν ανταποκρίνονταν στις υποδείξεις κάποιας μελέτης, θα πρέπει να ακυρωθούν και επομένως δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθούν. Δεν αποκλείεται μάλιστα ανάλογη να είναι η στάση της και για άλλους εργολάβους που ασχολήθηκαν με την επισκευή της πτέρυγας που προορίζονταν για Παθολογική, μεταφέροντας το πρόβλημα μεταξύ εργολάβων και πρώην διοικητή, υπό τις αποκλειστικές οδηγίες και κατευθύνσεις του οποίου ισχυρίζεται η σημερινή διοίκηση ότι εργάζονταν.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ