13.6.2023 15:30

«Η ζωή των κατοίκων των νησιών δεν κοστολογείται» - Βίντεο

Άμεση στελέχωση του τομέα Χίου του ΕΚΑΒ αλλά και προσλήψεις σε μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ζήτησαν φορείς και πολίτες

Μαζική σε συμμετοχή αλλά και παλμό ήταν η σημερινή κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου Χίου, εκεί όπου φορείς και πολίτες, ζήτησαν να μπει επιτέλους φρένο στη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί.

Στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων με την έλλειψη ασθενοφόρου στη Χίο, που είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκος Σκούφαλος να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χίου πάνω σε καρέκλα και κατόπιν με ιδιωτικό Ι.Χ., φορείς και πολίτες, ζήτησαν να ισχύσουν επιτέλους στην πράξη, οι δεσμεύσεις του π. Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος, επισκεπτόμενος το νησί τον Ιούνιο του 2022, είχε δηλώσει μετά βεβαιότητας ότι μέσα σε ένα μήνα θα είχε λυθεί οριστικά το θέμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στο νησί.

Με μηνύματά τους, δεκάδες φορείς και πολίτες, προέταξαν, πέραν της στελέχωσης του ΕΚΑΒ με επαρκές προσωπικό, την πλήρη λειτουργία του ακτινολογικού αλλά και την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα το Ε.Σ.Υ. στη Χίο λειτουργεί χάρη στον υπερβάλλοντα ζήλο νοσηλευτών, ιατρών και άλλων εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, φορείς και εργαζόμενοι, χαρακτήρισαν ως «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» τις δεσμεύσεις Μηταράκη ότι μετά τις εκλογές θα υπάρχουν 2 ασθενοφόρα ανά βάρδια, σημειώνοντας ότι εδώ και 4 χρόνια η κυβέρνηση της Ν.Δ. γνώριζε το πρόβλημα, που στοίχησε τη ζωή συμπολιτών μας στο παρελθόν, ωστόσο δεν προχώρησαν στις απαραίτητες προσλήψεις με αποτέλεσμα και αυτό το καλοκαίρι, η Χίος να διαθέτει μόλις 1 ασθενοφόρο την απογευματινή και βραδινή βάρδια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ