24.7.2017 12:13

Η έξυπνη ευελιξία μιας Πατρινιάς

Οι τοπικοί παράγοντες ξέθαψαν τα τσεκούρια του ρεβανσισμού και της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ η Παθολογική πτέρυγα του Νοσοκομείου καταρρέει. Μια Πατρινιά, η νέα διοικητής του «Σκυλιτσείου», δείχνει το δρόμο της ψύχραιμης αντιμετώπισης από όλους.

Ακολουθεί το εξαιρετικό κείμενο της κ. Ελένης Κανταράκη: 

Στην υπεραιωνόβια πορεία του, το Νοσοκομείο μας  γνώρισε και δοκιμάστηκε από αρκετές κακές στιγμές. Σήμερα στην παρούσα κατάσταση σας δηλώνω πως η δημιουργική προσέγγιση του παρελθόντος με τις όποιες αστοχίες παραλείψεις πρέπει να αποτελέσει το μοχλό του σχεδιασμού και της άρτιας λειτουργίας του. Πιστεύω κανένας Διοικητής και κανένα Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να υποβαθμίσει την υγεία των συμπολιτών του που αποτελεί το θεμέλιο της ευημερίας  του. Είναι σε όλους μας κατανοητό πως η υγεία η παιδεία και η αλληλεγγύη είναι ύψιστο χάρισμα του πολίτη που του έχει αποδοθεί μετά από συλλογική και ομαδική εργασία. Το Νοσοκομείο μας χαρακτηρίζεται από αυτό  και θα διατηρηθεί και σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Σήμερα σίγουρα η Παθολογική Κλινική δεν διανύει τα καλύτερα της καθώς η μεγαλύτερη κλινική του Νοσοκομείου μας καλείται να διασπείρει τους αρρώστους της σε άλλες κλινικές. Όμως έχω να δηλώσω πως έχουν σκύψει όλοι στο πρόβλημα και οι Διευθυντές των Κλινικών, η Διεύθυνση  της Νοσηλευτικής υπηρεσίας και όλοι οι εργαζόμενοι.

Στη δεδομένη κατάσταση πρέπει να ενωθεί όλη η δύναμη των τοπικών μελών της κοινωνίας από όποια θέση και να βρίσκονται καθώς αυτή η δύναμη θα αποτελέσει το ελιξίριο της αποκατάστασης με τα βήματα του σχεδιασμού, της αξιολόγησης, της εκτέλεσης και της διεκπεραίωσης. Τα αναφερόμενα βήματα αποτελούν την προστιθέμενη αξία που κάθε διαδικασία και ενέργεια συνεισφέρει επί του τελικού αποτελέσματος.

Η αντιμετώπιση της κρίσης στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας, επιβάλλει ψυχραιμία και όχι αντιξοότητες. Κατά την ταπεινή μου άποψη και ο σχεδιασμός  προηγούμενων Διοικήσεων υπήρξε σχεδιασμός ιεράρχησης που αποτύπωνε και αυτός πως έπρεπε να μετατραπούν οι άθλιες συνθήκες που βίωνε η κλινική.  Στην Διοίκηση όπως όλοι γνωρίζουμε και κυρίως αυτοί που ασχολούνται με το management  υπάρχει και η περίπτωση της αποτυχίας του προγραμματισμού και όμως ακόμη και αυτό μπορεί να γίνει δημιουργικό προς ορθολογικότερο σχεδιασμό με  την επίτευξη βέλτιστου αποτελέσματος.

Θεωρώ  για μια ακόμη φορά πως οι τόνοι πρέπει να πέσουν και απεναντίας να ενταθούν για την επίτευξη του στόχου μας που σήμερα έχει να κάνει με την αποκατάσταση της Παθολογικής κλινικής με επαναπροσδιορισμό της ουσίας. Είναι αδικία σε αυτό το σημείο να μην ειπωθεί η αποτελεσματικότητα σε επίπεδο λειτουργίας που στηρίζεται στο έμψυχο υλικό της. Καθημερινά για όλες τις κλινικές δέχομαι πολίτες που μου ζητούν να επιβραβεύσω προσωπικό και να το επαινέσω.

Έτσι λοιπόν με το πνεύμα της ενότητας θα πορευτούμε και θα αντιμετωπίσουμε κάθε αντιξοότητα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ