19.12.2021 8:23

Χριστούγεννα ξανά με 1 ασθενοφόρο σε όλη τη Χίο

Άμεση ανάγκη μόνιμων προσλήψεων σε πόλη, Πυργί και Βολισσό

Το θέμα της υποστελέχωσης του τομέα Χίου του ΕΚΑΒ επαναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου, στο οποίο ανήκουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Χίου.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, αυτή τη στιγμή στο ΕΚΑΒ Χίου υπάρχει μόλις 1 ασθενοφόρο, κυρίως κατά την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια. Τι θα συμβεί όμως αν την ίδια χρονική στιγμή προκύψει ανάγκη για περισσότερα από ένα περιστατικά;

«Είναι αυτονόητο, ότι θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί μόνο το ένα και έτσι οι ζωές των συμπολιτών μας θα κινδυνεύσουν, επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί μέχρι και σήμερα στις απαιτούμενες προσλήψεις για την κάλυψη των διαπιστωμένων κενών θέσεων διασωστών στο ΕΚΑΒ Χίου», σημειώνουν και προσθέτουν ότι καθημερινά αντιμετωπίζονται ανυπέρβλητες δυσκολίες από το υπάρχον προσωπικό, που παλεύει κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών συμπολιτών μας, πολλοί από τους οποίους χρειάζονται μεταφορά με ασθενοφόρο σε τακτική βάση, π.χ. νεφροπαθείς, αλλά και ασθενείς με κατάγματα ή ανήμποροι ηλικιωμένοι, καθώς επίσης και εκείνοι οι συνάνθρωποι μας  που χρήζουν διακομιδής με αεροπλάνο ή πλοίο.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, έρχονται να προστεθούν τα περιστατικά Covid που χρήζουν μεταφοράς, καθώς η διαδικασία αυτή για λόγους ασφαλείας είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη, καθώς επίσης και την καθημερινή κίνηση των ασθενοφόρων,  λόγω π.χ. εξιτηρίων ή περιστατικών στις δομές προσφύγων (ΒΙΑΛ).

Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου, είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και όταν όλοι οι υπάλληλοι είναι στην υπηρεσία και δεν βρίσκονται σε άδεια, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες 2 ασθενοφόρων.

«Είναι Εθνικά απαράδεκτο ένα ακριτικό νησί όπως η Χίος, να εγκαταλείπεται  στην τύχη του και  οι κυβερνώντες να ασχολούνται μόνο όταν εκδηλώνονται στις ακτές της ναυάγια με  γυναικόπαιδα ή απειλείται η εθνική κυριαρχία.

Τι κίνητρα δίνονται στους ακρίτες μας να παραμείνουν στις εστίες τους; Και αν δεν ξεκινάμε από τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας για να νιώθουν ασφαλείς, τότε από πού;

Εμείς, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Χίου έχουμε αγανακτήσει και έχουμε φτάσει στα όρια μας. Ο κίνδυνος να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού είναι τεράστιος πλέον και αναρωτιόμαστε ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση του μοιραίου περιστατικού;

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΑΜΕΣΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΧΙΟΥ

ΑΜΕΣΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΥ ΠΥΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ Π.Ι. ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ», καταλήγουν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ