15.11.2021 12:59

Γνωρίστε τους ανθρώπους του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων μετρά 7 χρόνια λειτουργίας ως ανεξάρτητη δομή του Κέντρου Παιδιού κι Εφήβου. Παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες...

εντός και εκτός Χίου, και πιο συγκεκριμένα ψυχιατρική παρακολούθηση, ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές και νοητική υστέρηση.

Εκτός, όμως, από τις υπηρεσίες, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα του Τμήματός μας. Αυτή την στιγμή, η ομάδα αποτελείται από μία ψυχίατρο, την κ.Φύλλα Ηλιάννα, τρεις ψυχολόγους την κ.Ζούκα Σώτη, την κ.Σταματελοπούλου Ζέττα και την κ.Φύκια Μαρκέλλα, καθώς και από μία διοικητική υπάλληλο την κ.Παλαιολόγου Δωροθέα.

Η Ηλιάνα Φύλλα, δίνει τις υπηρεσίες της ως ψυχίατρος στο Τμήμα Ενηλίκων, στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, ενώ είναι και συντονίστρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου από τον Ιανουάριο του 2009. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή Πατρών και έλαβε την ειδικότητα Ψυχιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θράκης. Ξεκινώντας την κλινική πράξη, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το 2006 και συνεχίζει την παρακολούθηση μετεκπαιδευτικών όπως το Δια-τμηματικό Πρόγραμμα Κλινικής Μετεκπαίδευσης στα Δυναμικά ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια του Τμήματος Ψυχολογίας και την Α’ Ψυχιατρική κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και ποικίλων Ψυχιατρικών και Ψυχοθεραπευτικών σεμιναρίων, εποπτειών και βιωματικών εκπαιδεύσεων.

H Σώτη Ζούκα είναι ψυχολόγος απόφοιτη του πανεπιστημίου Caen της Γαλλίας. Είναι κάτοχος Maîtrise εξελικτικής και κλινικής ψυχολογίας. Είναι πιστοποιημένη συστημική θεραπεύτρια, ζεύγους, οικογένειας, μέλος της ΕΛΕΣΥΘ και του δικτύου EFT. Τέλος, είναι μέλος του ΣΕΨ και εκτελεί χρέη αντιπροέδρου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου από το 2018 έως σήμερα.

Η Ζέττα Σταματελοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2019 κατέχει και την θέση της Επιστημονικά Υπεύθυνης του τμήματος Ενηλίκων. Έχει ειδικευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Δημόσια Υγεία, με κατεύθυνση τα χρόνια νοσήματα και την Προαγωγή Υγείας. Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας. Εργάζεται ως ψυχολόγος στις δομές του Κέντρου Παιδιού κι Εφήβου στην Χίο από τον Σεπτέμβριο του 2018. Προέρχεται από την Αθήνα και βρίσκεται στην Χίο από το 2016.

Η Μαρκέλλα Φύκια είναι ψυχολόγος, απόφοιτος από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει πραγματοποιήσει την Πρακτική της άσκηση στον Κλάδο της Κλινικής Ψυχολογίας. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης, στην Lego® – Based Therapy και βρίσκεται στην διαδικασία εκπαίδευσης στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Έχει αναλάβει το πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Ενηλίκων με αναπτυξιακά σύνδρομα και νοητική υστέρηση του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων. Στο παρελθόν διετέλεσε συνοδός Ατόμων Με Αναπηρία σε Κατασκηνωτικά Προγράμματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ) και είναι Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.)

Η Δωροθέα Παλαιολόγου εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων από το Φεβρουάριο του 2017. Έχει γεννηθεί στη Χίο και είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι υπεύθυνη τόσο για τη λήψη και διαχείριση των αιτημάτων των εξυπηρετούμενων όσο και για τη τήρηση οικονομικών αρχείων.

Αυτή είναι η ομάδα του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου. Όλοι οι θεραπευτές κατέχουν άδειες ασκήσεως επαγγέλματος και είναι εκπαιδευμένοι από πιστοποιημένα Πανεπιστήμια. Το Κέντρο Παιδιού κι Εφήβου δεσμεύεται για την εχεμύθεια, την εμπιστευτικότητα και την τήρηση του ιατρικού απορρήτου.

Τμήμα Ψυχικής Υγείας ΕνηλίκωνΚέντρο Παιδιού και Εφήβου

Εγκρεμού 30, Χίος

τηλ. 22710-20000 (εσωτ. γραμ. 3),tpsye@kpechios.οrgwww.kpechios.org

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ