17.3.2017 16:54

Γελάνε και οι πέτρες με το αίτημα της 2ης ΥΠΕ στον Δήμο Χίου

Κύματα γέλιου προκάλεσε η επιστολή της 2ης ΥΠΕ Πειραιών και Νήσων στο γραφείο Δημάρχου, με την οποία εκδηλώνονταν η πρόθεση του Υπ. Υγείας να δημιουργηθούν 4 Τοπικά Ιατρεία στη Χίο, τα οποία μάλιστα θα είναι στελεχωμένα με διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της Χίου.

Ανάμεσα στα άλλα τα νέα Τοπικά Ιατρεία θα διαθέτουν οικογενειακούς ιατρούς, παιδιάτρους, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς. Με το συγκεκριμένο έγγραφο η 2η Υ.ΠΕ. ζητά από το Δήμο να της υποδειχθούν διαθέσιμα κτίρια που θα μπορούσαν να στεγάσουν τα συγκεκριμένα ιατρεία.

Είναι ποτέ δυνατόν;

Η πρώτη αντίδραση όσων διάβασαν την επιστολή της 2ης ΥΠΕ μάλλον ήταν η αναμενόμενη και όχι άδικα. Με τα περισσότερα αγροτικά ιατρεία να υπολειτουργούν και άλλα να παραμένουν χωρίς ιατρούς, γίνεται δύσκολα πιστευτό από νοήμονα άνθρωπο ότι το εγχείρημα του Υπουργείου μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Τόσα κλειστά ιατρεία υπάρχουν στα χωριά που δεν θα ξέρουν ποιο θα πρωτο-επιλέξουν», ήταν ένα από τα καυστικά σχόλεια στελέχους της δημοτικής αρχής. Έχει άραγε άδικο;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ