2.12.2020 15:26

Γ.Αμπαζής: «Δεν μπορεί να καλλιεργείται ένα κλίμα εφησυχασμού ενώ δεν υπάρχει ιχνηλάτηση»

Ο Γ. Αμπαζής δήλωσε την ανησυχία του για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο νησί με την έξαρση των κρουσμάτων. Η απουσία κλιμάκιου που θα ιχνηλατούσε τις επαφές δυσκολεύει την κατάσταση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τον έλεγχο της έξαρσης της Πανδημίας είναι η ιχνηλάτηση κυρίως στους μεγάλους χώρους:

«Δεν υπάρχει ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Μεγάλοι εργασιακοί χώροι όπως είναι τα σούπερ μάρκετ και το Νοσοκομείο το οποίο δέχεται μεγάλη επιβάρυνση. Οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη και καταθέτουν ένα κομμάτι από την ψυχή τους. Δεν μπορεί να καλλιεργείται ένα κλίμα εφησυχασμού».

Ο Γ. Αμπαζής επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Π.Βρουλή:

«Εμείς θέσαμε το πρωί το θέμα της δημόσιας υγείας στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη  Π. Βρουλή ότι δεν μπορεί να καλλιεργείται ένα κλίμα εφησυχασμού στους κατοίκους με βάση τα δεδομένα που δίνει ο Ε.Ο.Δ.Υ. και τα οποία είναι σε μονοψήφιο αριθμό.»

Το αίτημα τους ήταν να απαιτήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Βρουλής να διευθετηθεί το ζήτημα της ιχνηλάτησης.

Όπως δήλωσε: «Εμείς κρούαμε το κώδωνα του κινδύνου και στον Αντιπεριφερειάρχη και τον καταστήσαμε υπεύθυνο εάν δεν διεκδικήσει και απαιτήσει από την Κυβέρνηση να στηρίξει την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων τα οποία καθημερινά υπάρχουν και τα οποία αφορούν μεγάλες μάζες του κοινωνικού συνόλου.»

‘Αμεση χρηματοδότηση για το πρόγραμμα των ιχνηλατήσεων

Λύση υπάρχει σύμφωνα με τον Γ.Αμπαζή:

«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να χρηματοδοθεί άμεσα η Περιφέρεια προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα ιχνηλάτησης σε μεγάλους εργασιακούς χώρους σε χωριά στα οποία υπάρχουν κρούσματα κορονοίου».

Ευθύνες δεν φέρει μόνο η Περιφέρεια αλλά και ο κάθε πολίτης. Ο Γ. Αμπαζής δήλωσε:

«Οι πολίτες οφείλουν να απαιτούν την ιχνηλάτηση των επαφών τους. Δεν γίνεται σήμερα να γίνονται γνωστά κρούσματα σε συγκεκριμένους πολίτες και όχι μόνο να μην είναι σε καραντίνα αλλά και να θέτουν σε κίνδυνο και την οικογένεια τους αλλά και άλλους χώρους.»

Τέλος  ζητά : «Να γίνει έλεγχος σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και λόγω επιβάρυνσης αλλά και λόγω ζητημάτων τα οποία υπάρχουν. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ  ο Ε.Ο.Δ.Υ. θα πρέπει να ιχνηλατεί. Τα κρούσματα κρύβονται κάτω από το χαλάκι στο όνομα να μην θιχτεί το κύρος ή η πελατεία του σούπερ μάρκετ. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.»

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ