Υγεία

1/12/17 16:38

τελ. ενημ.: 2/12/17 21:16

Φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια στην επισκευή της Παθολογικής με 2.448.000 ευρώ

• ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΩΝ

Την Προγραμματική Σύμβαση με το «Σκυλίτσειο», στην οποία ορίζεται φορέας υλοποίησης η Περιφερειακή Ενότητα Χίου για την υλοποίηση των απαραίτητων επισκευαστικών εργασιών στην πτέρυγα της Παθολογικής, εγκρίνει εσπευσμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να κατατεθούν τα τεχνικά δελτία ως την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Δεκέμβριου.

Σήμερα το Υπουργείο Υγείας απέστειλε και τυπικά την έγκριση των μελετών που είχε εκπονήσει με δαπάνες του το «Σκυλίτσειο» και ταυτόχρονα εκδόθηκε η πρόσκληση σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς οι ασφυκτικές χρονικέ προθεσμίες έκαναν ορατό το ενδεχόμενο η χρηματοδότηση ενός από τα πλέον αναγκαία έργα υποδομής για το νομό να μείνει μετέωρη.

Στην Προγραμματική Σύμβαση ορίζεται ως φορέας υλοποίησης του έργου η Περιφέρεια, με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών να αναλαμβάνει την υποβολή των απαραίτητων τεχνικών δελτίων, τη δημοπράτηση του έργου και φυσικά την επίβλεψη των εργασιών. Κύριος του έργου παραμένει το «Σκυλίτσειο», στο οποίο θα παραδοθεί το σύνολο των 1.700 ανακαινισμένων τ.μ. της παλιάς πτέρυγας, στην οποία θα αναπτυχθούν χώροι της Παθολογικής και της Ψυχιατρικής Κλινικής του. Με την ολοκλήρωση των εργασιών το «Σκυλίτσειο» θα επανέλθει σε ομαλούς ρυθμούς, καθώς η απόφαση εκκένωσης της Παθολογικής πριν λίγους μήνες έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ελλείψεων χώρου, με πιο επιβαρυμένη την κατάσταση στην Παθολογική και την Παιδιατρική.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει τα 2.448.000 ευρώ, και από αυτά τα 2.200.000 εκ. θα διατεθούν στις κατασκευαστικές εργασίες ενώ οι 248.000 ευρώ στις αναγκαίες προμήθειες νέου εξοπλισμού. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» από τον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρωπίνου Δυναμικού».

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη εξέφρασε με δηλώσεις του στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης. «Από την πρώτη στιγμή ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Νοσοκομείου μας. Οφείλω να αναγνωρίσω την υπεράνθρωπη προσπάθεια της διοικήτριας Ελ. Κανταράκη και να διαβεβαιώσω για την ετοιμότητα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας να προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη σε ένα έργο που έχουν τόσο ανάγκη οι πολίτες της Χίου. Από την πλευρά μας θα κινηθούμε για την όσο το δυνατόν συντομότερη δημοπράτηση», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση