5.9.2017 13:41

Εντάσσεται στις Τοπικές Μονάδες Υγείας η Χίος

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ συγκράτησης του επιστημονικού προσωπικού ξεκινά το υπουργείο Υγείας

Την περίληψη και της Χίου στην ίδρυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤομΜΥ) ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Μιχαηλίδης, μαζί με την πρόθεση της κυβέρνησης να προσλάβει 2.868 επαγγελματίες υγείας και περίπου 1.200 θέσεων εξειδικευμένων ιατρών (Γενικών ιατρών, Παθολόγων και Παιδιάτρων) για την στελέχωσή τους.

Η «μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως την χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, στοχεύει στο να στελεχωθούν οι ΤοΜΥ με νέους γιατρούς και να ανακοπεί το ρεύμα μετανάστευσής τους στο εξωτερικό που γιγαντώθηκε κατά την κρίση. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν θεσπιστεί μια σειρά από κίνητρα, όπως:

-      Προσφέρονται συμβάσεις εργασίας για 4 χρόνια (2+2), με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους και δέσμευση για χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους μετά το 2021.

-      Οι προσληφθέντες ιατροί εισάγονται απευθείας στο μισθολογικό κλιμάκιο του Επιμελητή Α’, ενώ δίδεται και η δυνατότητα εφημεριών στις όμορες υγειονομικές δομές.

-      Προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάλυψη μόνιμων θέσεων.

-     Δίνεται η δυνατότητα για παροχή συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης κοντά στον τόπο εργασίας.

«Τέτοια κίνητρα θεωρούμε ότι καθιστούν την εργασία στις ΤοΜΥ μια εξαιρετική επαγγελματική επιλογή. Ταυτόχρονα, όλοι οι προσληφθέντες θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν ενεργά και ουσιαστικά στην εδραίωση ενός νέου, σύγχρονου και κοινωνικά δίκαιου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, το οποίο σταδιακά θα καλύψει το σύνολο της χώρας μας» αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης στην ανακοίνωσή του.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ