28.1.2022 11:11

Ένα πραγματικό επίτευγμα για τους Χιώτες καρκινοπαθείς στην καρδιά του «Σκυλίτσειου»

Με την πολύτιμη συνεισφορά ιδιωτών το εγχείρημα της Διοίκησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χίου πήρε σάρκα και οστά

Όταν το 2004, για πρώτη φορά έπεσε η ιδέα της δημιουργίας Τμήματος Ημερήσιας Νοσηλείας στο Νοσοκομείο Χίου, αγκαλιάστηκε τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τους καρκινοπαθείς του νησιού, που μέχρι τότε δεν είχαν αποφασίσει τη σύσταση του σημερινού Συλλόγου «Ελπίζω».

Μετά από σχεδόν 18 χρόνια, οι πιέσεις του Συλλόγου αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, αποτέλεσαν κινητήριο μοχλό για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου, με την Ελένη Κανταράκη να αναθέτει στην Τεχνική Υπηρεσία τη δημιουργία ενός αυτόνομου Τμήματος Ημερήσιας Νοσηλείας, ικανοποιώντας μία δίκαιη απαίτηση των καρκινοπαθών.

Οι χρηματοδοτήσεις

Το συγκεκριμένο εγχείρημα, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν, στο αρχικό κεφάλαιο που διέθεσε από ίδιους πόρους το Νοσοκομείο Χίου (45.000 ευρώ) δεν προσθέτονταν οι δωρεές των ιδιωτών αλλά και της οικείας Μητρόπολης (με παρέμβαση του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου) ώστε, το έργο να αποπερατωθεί.

Τι περιλαμβάνει

Το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας, καταλαμβάνει συνολικά 240 τ.μ. και περιλαμβάνει μία μεγάλη αίθουσα με νέες κλίνες και νέες καρέκλες, χώρο αναμονής ασθενών, μονόκλινο χώρο για ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις, σύγχρονες εγκαταστάσεις με οξυγόνο, καθώς και γραφεία νοσηλευτών, γιατρών καθώς και βοηθητικούς χώρους.

 Το Τμήμα λειτουργεί από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και σε αυτό γίνονται αιματολογικές θεραπείες, ανοσοθεραπεία, μεταγγίσεις αίματος καθώς και άλλες θεραπείες τις οποίες επιβλέπει ο εκάστοτε ιατρός.

Ενδιαφέρον για μόνιμη θέση

Μεγάλο ωστόσο αγκάθι αποτελεί η έλλειψη ιατρού αφού η θέση του ογκολόγου παραμένει κενή. Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη, το Νοσοκομείο περιμένει να καταλήξει άγονη η προηγούμενη προκήρυξη ώστε να προχωρήσει σε νέα προκήρυξη της θέσης.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς για τη μόνιμη θέση και γι αυτό είμαστε αισιόδοξοι ότι το κενό θα καλυφθεί άμεσα», ανέφερε η ίδια στον «Πολίτη».

Η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν στέκεται μόνο εκεί, αφού εκτός των άλλων έχει γίνει πρόταση ώστε το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας να συμπεριληφθεί στον Οργανισμό του Νοσοκομείου και να λειτουργήσει ως ανεξάρτητο Τμήμα με πλήρη αυτοτέλεια.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ