12.6.2020 14:20

Ένα Ομήρειο γεμάτο διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο

Δεκάδες πολίτες έδωσαν το αίμα τους τιμώντας την ημέρα του εθελοντή αιμοδότη

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, όχι μόνο δεν αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα, απεναντίας αποδείχθηκαν ως ένα ισχυρό κίνητρο για δεκάδες Χιώτες που το πρωί της Παρασκευής έσπευσαν να δώσουν το αίμα τους, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη που έλαβε χώρα στο Ομήρειο.

Εθελοντές κάθε ηλικίας, αφιέρωσαν ένα τέταρτο από το χρόνο τους, στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια για ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Νοσοκομείου σε μία κρίσιμη φάση, μιας και αφενός ένα ενδεχόμενο τοπικό lockdown πρέπει να βρει τη Χίο με επάρκεια αίματος, αφετέρου οι ανάγκες που έχουν προκύψει για αίμα μετά την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων είναι μεγάλες.

Φέτος η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού από τις πρώτες ώρες ο αριθμός των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκε, ξεπερνούσε τις 60, με τον κόσμο να συρρέει διαρκώς προκειμένου να αιμοδοτήσει.

Απλοί πολίτες, μέλη συλλόγων και φορέων, σώματα ασφαλείας και προσωπικό του ΕΚΑΒ, μετέτρεψαν το Ομήρειο σε ένα σημείο γεμάτο διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ