29.11.2019 7:27

Ημερίδα ζωής από τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου

Το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, διοργάνωσε υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, ακόμα μια επιτυχημένη Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Ολιστική – εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση στην Πολλαπλή Σκλήρυνση» την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο αμφιθέατρο ‘’Γιάννης Καράλης’’ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η εν λόγω Ημερίδα ήταν η τρίτη σε σειρά που διοργάνωσε το Σωματείο ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου τα τρία τελευταία χρόνια, που σκοπό είχε την ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών, σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

Η ώρα έναρξης των ομιλητών ήταν στις 11:00 με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Σωματείου, Κο Κλουμάση Σταμάτιο. Στις 11:10 ο Φυσίατρος Κος Τσιβγούλης Αθανάσιος παρουσίασε το θέμα «Ο ρόλος του Φυσίατρου στην Πολλαπλή Σκλήρυνση».

Στις 11:30 ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Κος Κουμπής Χρυσοβαλλάντης παρουσίασε το θέμα «Σκλήρυνση κατά πλάκας και σεξουαλικότητα».

Στις 11:50 ο Ουρολόγος Κος Λαψίδης Νικόλαος παρουσίασε το θέμα «Πολλαπλή Σκλήρυνση ‘’Παρέμβαση του Ουρολόγου’’».

Στις 12:10 ο Νευρολόγος Κος Μπαλαμούτσος Γεώργιος παρουσίασε το θέμα «Νεότερα δεδομένα στην εξατομικευμένη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο προσκεκλημένος δρομέας μεγάλων αποστάσεων και πρωταθλητής του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου Χριστόφορος Μερούσης, Μέλη του Συλλόγου «Ποδηλάτες Χίου» και στις συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μετέφεραν την εμπειρία τους οδηγώντας το «Ποδήλατο Αγώνων Ζωής » βίωσαν πως είναι ένα ταξίδι με ένα ποδήλατο που έχει πολλαπλή σκλήρυνση αναδεικνύοντας με έναν διαφορετικό τρόπο κάποια από τα συμπτώματα της νόσου.

Σε μια προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης 360ο της νόσου, διαφορετική από τις συνήθεις ενημερωτικές εκδηλώσεις, οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία μέσα από μια βιωματική δράση (μάσκες απεικόνισης) να αισθανθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι ασθενείς που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Ήταν μια ακόμα εκδήλωση του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου, που σκοπό είχε, την ενημέρωση από έγκριτους επιστήμονες και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας. Για περισσότερες πληροφορίες: Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου | τηλ. 6973532792 | email:swmateioatomwn@sklirinsikataplakasxiou.gr

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ