29.1.2020 19:14

Ελ. Κανταράκη: «Άσχημη η εικόνα της ανακύκλωσης αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία»

Παρέμβαση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Χίου μετά το δημοσίευμα του "π"

Αναφορικά με την άσχημη εικόνα που δημοσιεύτηκε σήμερα, με τον μεταλλικό υποδοχέα της ανακύκλωσης στο Νοσοκομείο, σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι δεν εμπίπτουν τα συγκεκριμένα σκουπίδια στα ονομαζόμενα Επικίνδυνα Απόβλητα Υγειονομικών Μονάδων, για να τύχουν της διαχείρισης που περιγράφεται στο κείμενο που την συνοδεύει.

Σαφώς και είναι μεμπτή η παρουσία συριγγών, οι οποίες βάσει της κείμενης νομοθεσίας θα έπρεπε να είχαν απορριφθεί στα αστικά απόβλητα, αφού όπως ευκρινώς φαίνεται δεν έχουν επιμολυνθεί με αίμα ή άλλα βιολογικά υγρά. Επίσης τα φλακόν που αναφέρεστε (αν και δεν φαίνονται στη φωτογραφία) δεν είναι επικίνδυνα χημικά, εφόσον δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των κυτταροστατικών και κυτταροτοξικών φαρμάκων ή δεν περιέχουν υπολείμματα (δηλαδή με την αναρρόφηση να επιτυγχάνεται το ελάχιστα τεχνικά εφικτό υπόλειμμα).

Οι ετήσιες ποσότητες παραγόμενων επικίνδυνων αποβλήτων του Νοσοκομείου μας, σε όλες τις κατηγορίες αποβλήτων(ΕΑΑΜ, ΜΕΑ και ΑΕΑ) και η παρουσία αντίστοιχων υποδοχέων κίτρινων και κόκκινων κυτίων, σε όλους τους χώρους και όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, αποδεικνύουν την σύννομη διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων μας.

Με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και τη μη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, δεσμευόμαστε για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος. Με αφορμή όμως την αστοχία και την παρουσία συριγγών στον κάδο της ανακύκλωσης, σας διαβεβαιώνω ότι ήδη έχει ζητηθεί κατάθεση απόψεων των εμπλεκομένων και δεσμεύομαι για περαιτέρω διερεύνηση και αναζήτηση ευθυνών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ