31.3.2020 8:19

ΗΧΗΤΙΚΟ- «Η Χίος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα κρούσματα κορωνοϊού»

- Οι κινήσεις του Στρατού καθοριστικές για τη μη διάδοση του ιού, η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Παντελή Βρουλή

Στη διαχείριση πλέον του Ε.Ο.Δ.Υ. βρίσκεται το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Χίο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Παντελή Βρουλή.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Politischios.gr, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων αυτοπεριορισμού από την πλευρά των πολιτών, προσθέτοντας ότι οι κινήσεις του Στρατού είναι καθοριστικές για τη μη μετάδοση του ιού.

Ως προς την διαδικασία ιχνιλάτησης ο αντιπεριφεριεάρχης επεσήμανε ότι από τη στιγμή της επιβεβαίωσης του κρούσματος, οι ιχνιλάτες έχουν δώσει αγώνα προκειμένου να αποτυπώσουν αναλυτικά το περιβάλλον του 40χρονου στρατιωτικού, κάνοντας λόγο για μία πολύπλοκη διαδικασία με δεδομένο ότι ο στρατιωτικός είχε επαφές με αρκετούς νεοσύλλεκτους στο πρόσφατο παρελθόν.

Σχολιάζοντας την ετοιμότητα του συστήματος στο νησί ο κ. Βρουλής ανέφερε ότι το σύστημα υγείας στο νησί είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει πολλαπλά περιστατικά κορωνοϊού, κάτι όμως που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφευχθεί.

Τέλος συνέστησε ψυχραιμία και υπευθυνότητα, αφού σύμφωνα με τον ίδιο η πρόληψη είναι το μόνο μέσο άμυνας στην παρούσα φάση.

Αρχείο ήχου

Pantelis Vroulis

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ