27.10.2022 8:03

ΕΚΑΒ Χίου - Συνεχίζει την αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές

Την τραγική κατάσταση την οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει 4 μήνες μετά τις εξαγγελίες του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη εκθέτει μέσα από ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χίου σημειώνοντας ότι συνεχίζει την αποχή του από τις δευτερογενείς διακομιδές.

Στην ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για μπαλώματα τις πάγιες ανάγκες του ΕΚΑΒ λέγοντας ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει ίδια χωρίς καμία ουσιαστική βελτίωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Πέρασαν ήδη δέκα μήνες από την πρώτη ανακοίνωση του Σωματείου μας και η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Χίου παραμένει η ίδια.

Αφού βιώσαμε ακόμη ένα δύσκολο καλοκαίρι με πρωτοφανείς και τραγικές καθυστερήσεις ασθενοφόρων, ακόμη αναμένουμε μια ουσιαστική ενίσχυση του τομέα ΕΚΑΒ Χίου, η οποία όπως μας είχαν διαβεβαιώσει στο μακρινό παρελθόν θα ήταν θέμα λίγων ημερών.

Η μόνη ενίσχυση του ΕΚΑΒ Χίου ήταν η μηνιαία μετακίνηση ενός ή δύο υπαλλήλων, στην καλύτερη περίπτωση, από τον Ιούνιο και μέχρι σήμερα από άλλους τομείς του ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Χίου συνεχίζουν την αποχή τους από τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ κ.α.) μέχρι 31.01.2023 ευελπιστώντας να υπάρξει μια ουσιαστική ενίσχυση του Τομέα που τόσο έχει ανάγκη το νησί μας.

Οι φρούδες υποσχέσεις και ο εμπαιγμός των εργαζομένων με ¨μπαλώματα¨ στις πάγιες ανάγκες του ΕΚΑΒ Χίου δεν αποτελούν λύση του προβλήματος αλλά διαιώνιση του.

Ζητάμε το αυτονόητο.

Ζητάμε υγεία και ασφάλεια για τους συμπολίτες μας.

Ζητάμε αξιοπρεπείς συνθήκες λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Χίου.

Ζητάμε την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου με μόνιμο προσωπικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ