20.1.2023 11:44

ΕΚΑΒ Χίου – Εκ νέου αποχή των διασωστών μέχρι 31 Μαρτίου 2023 εξαιτίας της υποστελέχωσης

Τον διαρκή και πολύμηνο κυβερνητικό εμπαιγμό, 7 μήνες μετά τις δεσμεύσεις Πλεύρη από τη Χίο για πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου, καταγγέλλουν μέσα από ανακοίνωσή τους οι διασώστες του τομέα Χίου του ΕΚΑΒ.

Στην ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για «μπαλώματα» στις πάγιες ανάγκες του ΕΚΑΒ Χίου, σημειώνοντας ότι η πρόσληψη 3 επικουρικών και η προσωρινή ενίσχυση με 2 διασώστες από άλλους τομείς της Ελλάδας, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις πάγιες ανάγκες του Νομού.

«Το ΕΚΑΒ Χίου είναι η μοναδική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, που επιχειρεί στο νησί μας με μόλις 12 μόνιμους υπαλλήλους. Καμία άλλη υπηρεσία δεν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, την ίδια στιγμή που ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας πλανάται πάνω από το νησί και προστίθεται στα υπόλοιπα προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης των Χιωτών.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Χίου θα συνεχίζουν την αποχή τους από τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ κ.α. ) μέχρι 31.3.2023 ευελπιστώντας να υπάρξει μία ουσιαστική ενίσχυση του Τομέα που τόσο έχει ανάγκη το νησί μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ