4.6.2021 13:54

Η ΒΙ.ΑΛ. χτίζει το δικό της τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία

Με το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J ο εθελοντικός εμβολιασμός των μεταναστών

Τη ΒΙ.ΑΛ. επισκέφτηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν.Μηταράκης με αφορμή την εκκίνηση της εμβολιαστικής διαδικασίας σε ωφελούμενους. Ο Υπουργός Ν. Μηταράκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και στελεχών των δυο φορέων παρακολούθησε τη διαδικασία του εμβολιασμού. Στη ΒΙ.ΑΛ. υποδέχτηκε τον Υπουργό, Ν. Μηταράκη ο Διοικητής της ΒΙ.ΑΛ., Π.Κιμουρτζής.

Η «Γαλάζια Ελευθερία» συμπεριλαμβάνει όλους τους διαμένοντες των ΚΥΤ και στόχο έχει να θωρακιστεί η υγεία τους. Ο Υπουργός, Ν.Μηταράκης δήλωσε ότι πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία ο σχεδιασμός που προβλέπει τον εμβολιασμό αιτούντων άσυλο:

«Το πρόγραμμα εμβολιασμού πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη δημιουργία ενός τοίχου ανοσίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση χειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις της πανδημίας στα ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών:

«Ειδικά στο μεταναστευτικό καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις επιπτώσεις της πανδημίας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα. Με τους μαζικούς εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται στις δομές είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε αντιμετωπίσει την κρίση».

Στην εμβολιαστική διαδικασία υπήρχε οργάνωση ενώ τηρούνταν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στους ωφελούμενους θα χορηγηθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία καθώς υπάρχουν μετακινήσεις ωφελούμενων μεταξύ των δομών.

Ο μειωμένος αριθμός αιτούντων άσυλο διευκολύνει την εμβολιαστική διαδικασία και σύμφωνα με τον Υπουργό, Ν. Μηταράκη είναι «Θέμα ημερών η ολοκλήρωση του εμβολιασμού αιτούντων άσυλο».

Συνολικά 50 ωφελούμενοι θα εμβολιαστούν σήμερα στο ΚΥΤ της ΒΙ.ΑΛ. ενώ η συμμετοχή τους στη διαδικασία είναι εθελοντική.

Σχετικά με την διαδικασία που ακολουθεί ο ΕΟΔΥ στις δομές αιτούντων άσυλο ο Υπουργός Ν. Μηταράκης δήλωσε ότι και οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας χαρακτήρισε την εκστρατεία εμβολιασμού «εντυπωσιακή» σε Πανελλήνιο επίπεδο. Αντίστοιχα και στις δομές φιλοξενίας θα ακολουθήσει ο ΕΟΔΥ την ίδια διαδικασία.

«Θα χτίσουμε το απαραίτητο τοίχος ανοσίας όπως έχουμε πει. Πρέπει να έχουμε την αισιοδοξία των εμβολίων και συνεχίζουμε να προσέχουμε» δήλωσε ο Π.Αρκουμανέας.

Τέλος ο εμβολιασμός των ωφελούμενων συνεχίζει και στο ΚΥΤ της Σάμου και της Λέσβου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ