9.2.2018 11:40

Δεν έχουν γιατρούς αλλά αναζητούν ακίνητα για ενοικίαση στο ΤΟΜΥ Χίου

Μπορεί οι απόπειρες του Υπουργείου Υγείας για στελέχωση του ΤΟΜΥ Χίου με ιατρικό προσωπικό να έπεσαν στο κενό, αφού μόλις 1 γιατρός δήλωσε ενδιαφέρον, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων να προκηρύξει ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση ακινήτων στην πόλη της Χίου που θα στεγάσουν τις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας παροχής υγείας.

Ο διαγωνισμός

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο διαγωνισμός με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στις 11:00 το πρωί και αφορά στη μίσθωση τριών ακινήτων στη Χίο προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες υγείας του ΤΟΜΥ. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 2 έτη από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του μισθίου.

 Το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται στην πόλη και να έχει συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 120- 160 τ.μ. και να περιλαμβάνει χώρους για ιατρείο, παιδιατρικό ιατρείο, γραφείο, τουαλέτες για Α.με.Α., τουαλέτες παιδιών και ενηλίκων, αίθουσα αναμονής παιδιατρικού, μία γενική αίθουσα αναμονής, αποθήκη και κουζίνα. Το ακίνητο θα πρέπει να είναι προσβάσιμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και να εξασφαλίζεται η οριζόντια και κατακόρυφη αυτόνομη και ασφαλής προσπέλαση από άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα.

Επιπλέον θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης Γ’ κατηγορίας και πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας καθώς και κλιματισμός σε όλους τους χώρους με δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας.

Θα υπάρξουν κίνητρα για τους γιατρούς

Σύμφωνα πάντως με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, το ζήτημα της έλλειψης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των κενών θέσεων των ιατρών είναι κάτι που έχει απασχολήσει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Όπως δήλωσε στον «π» ο Χιώτης Βουλευτής, στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει νέος διαγωνισμός ο οποίος θα δίνει αυξημένα κίνητρα στους ιατρούς προκειμένου όχι μόνο να συνάψουν σύμβαση με το ΤΟΜΥ αλλά να επιλέξουν και τις νησιωτικές περιοχές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ