9.10.2018 14:46

Δημοσιεύματα Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε. εμπλέκουν το «Σκυλίτσειο» με διπλοθεσίτες ιατρούς και νοσηλευτές

Δεν υπάρχει κανείς ιατρός ή νοσηλευτής με διπλή θέση απαντά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου

Σε «πάρτι» προσλήψεων στα hotspot μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ εμπλέκει το Νοσοκομείο της Χίου, δημοσίευμα της εφημερίδας Protothema.gr κάνοντας λόγο για διπλοθεσίτες Ιατρούς και Νοσηλευτές που από τη μία εργάζονται ως μόνιμοι στο Νοσοκομείο και από την άλλη έχουν συνάψει σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε hotspot με έξτρα αμοιβή.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

«Ένας παιδίατρος, δύο νοσηλεύτριες και μια κοινωνική λειτουργός που εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου Σκυλίτσειο, όπως υποδηλώνει η επαγγελματική τους σφραγίδα στο τιμολόγιο, φαίνεται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο hotspots της Χίου. Το ενδεχόμενο να προσελήφθησαν στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση αυξημένων περιστατικών λόγω του μεταναστευτικού είτε να ασκούν παράλληλη εργασία στο hotspot ενώ ήδη εργάζονταν στο νοσοκομείο, είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί. Η αμοιβή του γιατρού ανέρχεται στα 2.500 ευρώ μεικτά, ενώ των υπολοίπων στα 1.700 ευρώ», αναφέρει και συνεχίζει: «Στα hotspots των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό προσελήφθησαν και τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων με μισθό 1.700 ευρώ. Τις υπηρεσίες του στο hotspot της Χίου παρέχουν, σύμφωνα με τα τιμολόγια, δύο τεχνολόγοι που εργάζονται στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο, αλλά και ένας τεχνολόγος που έχει την επαγγελματική του έδρα στη Δάφνη Αττικής! Ο μισθός του τεχνολόγου στο Δημόσιο σύμφωνα με το Ενιαίο Μισθολόγιο ξεκινά από τα 1.037 ευρώ μεικτά, ενώ για να λάβει τα 1.700 ευρώ του συναδέλφου του στο κέντρο μεταναστών, θα πρέπει να εργαστεί 24 χρόνια.»

Τι απαντά η διοίκηση

Ο «π» απευθύνθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου προκειμένου να διερευνήσει τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ.

«Κανένας από τους εργαζόμενους που αναγράφονται στο ρεπορτάζ δεν έχει μόνιμη θέση στο Νοσοκομείο της Χίου. Πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι έχουν συνάψει σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάποιοι από αυτούς τους εργαζόμενους έχουν παραχωρηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο Νοσοκομείο Χίου προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας διπλοθεσίτης ότι οτιδήποτε άλλο μεμπτό αναγράφεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα», δήλωσε η Ελένη Βουτιέρου.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ