5.7.2017 13:02

ΒΙΝΤΕΟ- «Υποστελεχωμένα Νοσοκομεία με γερασμένο νοσηλευτικό προσωπικό»

Σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους νοσηλευτές στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου Νοσηλευτικού Συνεδρίου που έριξε αυλαία χθες στο Ομήρειο.

Τη σύγχρονη πραγματικότητα ειδικά στα Νοσοκομεία της ελληνικής Περιφέρειας περιέγραψε ο πρόεδρος του 2ου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Νήσων της Ένωσης Ελλήνων Νοσηλευτών  Γ. Μπαλιόζογλου.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι η υποστελέχωση. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ένα γερασμένο προσωπικό. Έχει στην πλάτη του 20 και 25 χρόνια προϋπηρεσίας. Επιπλέον δεν έχει ένα σύγχρονο καθηκοντολόγιο που θα μπορούσε να το εφαρμόσει και να μειώσει το κόστος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Καλούνται να εργαστούν με ένα καθηκοντολόγιο του 1989. Έτσι εκτελούν πράξεις και καθήκοντα που δεν περιγράφονται και γι’ αυτό πολλές φορές βρίσκονται υπόλογοι για πράγματα που κάνουν. Όμως αν δεν τα έκαναν, το Ε.Σ.Υ. θα είχε καταρρεύσει. Επιπλέον θα πρέπει να συζητήσουμε για την ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση των νοσηλευτών, αφού αυτή τη στιγμή η Νοσηλευτική υπάρχει και σε ΤΕΙ και σε ΑΕΙ», ανέφερε ο ίδιος.  

Από την πλευρά της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Χίου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των θεμάτων του συνεδρίου σημειώνοντας ότι επρόκειτο για θέματα που θα μπορούσε να παρακολουθήσει κάποιος εκτός των επαγγελματιών υγείας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ